Guillem Lopez Casasnovas: “Duim el camí de ser una colònia temporera desarrelada”

Aquest menorquí no és un qualsevol, ha estat professor d’universitats com Sussex, Stanford o Barcelona i des de 2005 fins al 2017 ha sigut conseller independent del Consell de Govern del Banc d’Espanya. Avui deia aquestes paraules a les planes d’economia del diari Última Hora. A més despús-ahir feia unes declaracions a IB3 a on afirmava que la compra d’Air Europa per part d’Iberia era “una forma grollera de contentar el poder de Madrid, reforçant els seus aeroports en detriment dels nostres traslladant-ne allà la major part de la seva activitat”.

Esmentava aquest economista també a un altre article, que no es podia culpar tan sols a l’estat d’aquest injustícies que patim, sinó que en bona part el nostre conformisme ens en feia còmplices. Crec sincerament que tenia raó.

Aquesta estratègia de “desarbolar” qualsevol nucli de poder de les colònies per portar-les a Madrid al servilisme de l’IBEX 35 i la llotja del Bernabeu, no ve d’ara. Ja són diversos els nuclis de poder que des de Madrid s’han anat decapitant mitjançant mentides sortides de les clavegueres de l’estat i reforçades pels seus tribunals. Partits polítics liquidats, seus traslladades, beneficis a les multinacionals amb seu a Madrid i imposts desorbitats a la petita i mitjana empresa de la terra… la tormenta perfecta perquè com diu en Guillem acabem siguent, amb la nostra complicitat, una colònia temporera desarrelada. Si és que ja no ho som ara.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.