Iniciada la campanya d’alt risc d’incendi forestal

Aquest divendres 1 de maig i fins al 15 d’octubre, comença la campanya de risc d’incendi forestal.

Enguany, l’operatiu està marcat inevitablement per la necessitat de reforçar les mesures de seguretat del personal que participa en l’operatiu per mor de la COVID-19 i si han fet reestructuracions de torns.

Així, a partir d’avui, entren en vigor les prohibicions habituals en època d’alt risc d’incendi forestal, és a dir, la prohibició de fer foc en terreny forestal si bé, enguany, atesa la situació derivada de l’estat d’alarma, s’amplia la restricció fins als 50 m a distància de terreny forestal.

Es manté l’obligatorietat de demanar autorització administrativa per a fer-ne a menys de 500 m de massa forestal.

Per a distàncies superiors als 500 m de massa forestal, no hi ha restriccions, si bé s’insisteix a prendre totes les mesures de precaució. En aquest sentit, el fet que la normativa no prohibeixi fer foc a més de 500 m de terreny forestal no eximeix els autors de responsabilitat penal en cas que s’acabi provocant un incendi forestal.

La conscienciació i responsabilitat ciutadana és vital, ja que al voltant del 90 % de les causes d’inici dels incendis tenen causa antròpica, sigui per negligències o accidents o per causes intencionades.

Per a qualsevol dubte, es pot telefonar al PIA (Punt d’Informació Ambiental), al 900 151 617, a l’agent de medi ambient que correspongui al municipi o al Servei de Gestió Forestal i Protecció del Sòl.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.