Mots perduts: primparat

Quan na Caterina m’advertí “alerta que no caigui res, que està primparat”, vaig entendre el missatge però no la paraula; per això li vaig demanar repetició. Un mot que no vaig saber trobar en la llista de records familiars d’infantesa.

El DCVB mostra:

PRIMPARAT, -ADAadj.
En perill o a punt de caure, d’engegar-se, de perdre’s; cast. en tanganillas, en falso. «Aquest home està primparat; els primers freds el mataran». Un gran penyal fa caure-hi que estava primparat, Atlàntida viii. Els fonaments de sos propòsits resultaven tan primparats, Pons Auca 164. Tinc això d’aquí dintre tan primparat, que el brandar del matxo ho esmicolaria per sempre més, Bertrana Herois 32. Veu molt primparades honra i vida | de les seves serventes, Sagarra Comte 153.
Fon.: 
pɾimpəɾát (or., bal.).

Aportació de Caterina Pons

Un pensament a “Mots perduts: primparat

 1. Té els fonaments primparats
  i li falla l’estructura
  déu agafi confessats
  als amants de la cultura.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0 (from 0 votes)

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.