Perilla el descompte de residents del 75% per a viatjar a la península

La AIREF (Autoritat independent de responsabilitat fiscal) ha aconsellat al Govern d’Espanya un canvi en el sistema de subvencions als bitllets aeris i marítims per a les Illes Balears i les Illes Canàries.

La AIREF considera que l’augment de la subvenció (fins al 75%) ha provocat un augment del preu dels bitllets d’avió (un 15% a les Illes Balears) i, a més, ha constatat que el 40% de la població amb rentes més baixes reben únicament el 21% dels ajuts i que l’ 1% de residents a les Illes Balears que més volà acumulà  un 17% de la subvenció. Un 10% de dels residents a les Illes Balears copà un 59% de totes les subvencions.

La AIREF proposa substituir la subvenció del 75% del preu del viatge per una quantitat fixa per a cada una de les rutes i aconseguir una distribució més igualitària de la subvenció.

A Madrid encara es pensen que volar, per un canari o un resident a les Balears és un luxe. Encara no han entès que per anar a la península hem d’agafar avió o vaixell i que és de justícia que l’estat ens ajudi a compensar aquest cost addicional que implica desplaçar-nos.

Si les companyies han augmentat els preus després de l’augment de la subvenció, tal volta seria interessant que l’AIREF recomanàs un major control sobre aquestes i instàs a declarar servei públic les rutes més emprades pels residents a les illes amb un màxim de preu per servei.

És curiós que s’escandalitzin, a Madrid, de la doblerada, diuen, que costa la subvenció del transport illenc. No passin ànsia. No reclamam més que el que és just. I si enlloc de la subvenció ens donassin la part proporcional del cost de l’AVE que ens pertoca. Segur que hi sortiríem guanyant.

 

 

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.