Núria Llull Umbert obri el Centre d’Aprenentatge PIGMALIÓ a Sant Llorenç

El passat dimarts 1 de setembre, obria les portes i començaven les classes de repàs al Centre d’Aprenentatge Pigmalió de Sant Llorenç, regentat per la jove emprenedora, Núria Llull Umbert, que tot i l’estat actual de crisi, està treballant de valent per tirar endavant amb il·lusió i esforç el seu propi centre d’aprenentatge, que ofereix, aompanyament acadèmic; infantil, primària, secundària i batxillerat; Preparació proves d’accés; English Fun per a infantil i primària; i Anglès per a joves i adults.

Núria, què t’ha motivat a obrir el centre d’aprenentatge Pigmalió?
Sempre m’ha fascinat el món de l’educació. M’apassiona ensenyar, i sobretot fer-ho d’una forma innovadora. I el meu ambiciós objectiu pel que fa a l’obertura d’aquest centre d’aprenentatge és fer que qualsevol persona que vengui es diverteixi aprenent, que no vegi el fet d’aprendre com un sacrifici o una obligació, sinó com una activitat atractiva i motivadora.

On està ubicat el centre, i per què has escollit aquest nom?
El centre està ubicat a Sant Llorenç al número 22 del Carrer Major, ben al centre del poble. El nom el vaig escollir basant-me en l’efecte Pigmalió, el qual en pedagogia i educació fa referència a un experiment, realitzat el 1964 per R. Rosenthal i L. Jacobson, a una escola californiana, on demostren que les expectatives que un professor posi damunt un alumne, condicionen el rendiment que aquest darrer obtindrà. Així que si un professor té la creença que un alumne traurà bones notes, aquesta convicció farà que es generin el que són conegudes com a creences potenciadores, i això provocarà que l’alumne no tan sols pugi la seva autoestima i s’esforci més, sinó que, a més, el professor cercarà i durà a terme conductes que provoquin que les seves aspiracions, pel que fa al rendiment de l’alumne, siguin certes i es facin realitat.

Quins estudis cursares, i on has estat treballant?
Vaig estudiar la llicenciatura d’història, i posteriorment vaig anar a viure uns anys a Anglaterra, i allà em vaig treure la titulació del C1 en anglès. Actualment estic a l’espera d’acabar el TFM per a tenir el Màster del professorat. He treballat a distints llocs, ja que els meus anys post-acadèmics es van veure afectats per les conseqüències de la crisi del 2007, i com a la majoria dels joves m’ha costat molt trobar una feina de “lo meu”. Com ja he assenyalat, vaig treballar dos anys de cambrera a Anglaterra, i quan vaig tornar vaig fer feina quatre anys a una Acadèmia de Son Servera. Posteriorment vaig obtenir una beca del Consell, com a Jove Qualificada, i vaig entrar a fer feina durant dos anys a les Biblioteques i a l’Arxiu del terme municipal de Sant Llorenç.

O sia, ja tens experiència en el món de la docència?
Sí, bastanta.

Degut a l’estat actual per la Covid-19, quines mesures preventives has adoptat per a la teva acadèmia, i com seran les classes?
Faig les classes en petits grups bombolla, això vol dir que no hi ha més de tres alumnes per classe i que sempre són els mateixos integrants; a més, sempre els faig asseure a una distància prudencial entre un i l’altre. A part d’això, tot l’alumnat i jo mateixa fem ús obligatori i correcte de la mascareta; i cada vegada que entren i surten s’han de desinfectar les mans amb gel hidroalcohòlic. A part, entre grup i grup, desinfecto taules i cadires, i qualsevol altre material que hagi pogut haver estat utilitzat.

Com així no has fet inauguració?
Per culpa de la situació actual, causada per la Covid-19, he considerat inoportú organitzar un acte que promogui que hi hagi gent concentrada. En el futur, si la situació ho permet, estaré encantada de fer una jornada de portes obertes, per tal que la gent conegui el centre i la feina que es fa a dintre. De moment, però, s’informa del que es fa a través de les xarxes socials; si a algú li interessa seguir el Centre Pigmalió, l’Instagram és: centrepigmalió; i el Facebook: Centre d’aprenentatge Pigmalió.

Molta de sort Núria, i èxit en aquesta nova etapa de la teva vida que acabes de començar.

Moltes gràcies.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.