Paraules del 2020: Resiliència i Nankurunaisa CEIP Punta de n’Amer de sa Coma

Novembre ja toca a la fi i 3 mesos més tard comencen a sortir els primers brots tendres del curs escolar.

Tots i totes començàrem el mes de setembre amb incertesa, dubtes, neguits, pors,… però a poc a poc es transformaren en respecte, conscienciació, resignació i acceptació a la nova situació a viure. Enguany tenim noves regles de joc, ni més ni pus! La vida és com una muntanya russa, de nosaltres depèn decidir com la volem viure… Cridant de por o d’emoció!

Després d’una gran bufada de vent on s’han hagut de posar en ordre els papers, és quan hem pogut començar a fer feina i a posar en marxa projectes pendents, que romangueren aturats per mor de la COVID-19 el passat curs escolar.
Després de moure quatre fils i 2 telefonades s’han tornat a posar en marxa iniciatives solidàries amb el medi ambient! Sense elles ens faltava essència. No érem nosaltres!

Projecte I: Mobilitza’t
Ja és oficial, els i les alumnes de CEIP Punta de n’Amer hem estat tiets i tietes de vuit ximpanzés:

Kudia, qui fou trobada desnutrida i amb molta, molta gana. Fou tan representativa la forma com aprecià el menjar quan li donaren un cop rescatada, que li posaren el nom en honor al significat: Menjar!

Anzac, qui va perdre a la seva família i va perdre un bracet. Després d’una bona dosis d’amor, medicina, menjar i cura, ningú no ho diria! És la reina de les branques!

Lemba, qui va patir la polio entre d’altres malalties, ho està superant i finalment, que no manco importants, tenim a n’Hiila & Cheempo, mare i fill que han tingut la sort de poder romandre junts i sobreviure.

Durant un any i gràcies a la recollida d’aparells electrònics que es realitzà el passat curs escolar, la nostra nova família agafarà moltes forces per poder ser tornada a la llibertat un cop s’hagin recuperat del tot.

Ah! Enguany tornarem a posar la iniciativa en marxa; així que ja sabeu… si teniu aparells electrònics espatllats o que no empreu (mòbils/tauletes) podeu fer-los arribar a l’escola.

Projecte II: Los Pequerecicladores

Ecovidrio, en col·laboració amb el Consell i l’Ajuntament de Sant Llorenç des Cardassar, ha iniciat la campanya de sensibilització ambiental “Los Peque Recicladores” destinada a fomentar el reciclatge dels envasos de vidre en el municipi.

Cada col·legi té un contenidor de vidre decorat en en els voltants del centre, on tots els nens, pares, mares, professors, etc. hauran de dipositar el major nombre d’envasos de vidre. Tenim fins la darrera setmana abans de començar les vacances d’hivern al desembre, ens ajudau? És un concurs on competim distintes escoles de Mallorca, hi ha un rànking i tot. El nostre contenidor és fàcil de localitzar, el trobam abans d’entrar al pàrking de l’escola i posa CEIP Punta de n’Amer. Vos necessitam! Enguany com ja sabeu molts de locals, restaurants, hotels han tancat i conseqüentment l’ús d’envasos de vidre de molts de nosaltres ha minvat també; A això li sumam que moltes famílies s’han mudat a altres localitats. Tot i així estam contents, perquè pot a pot, el contenidor es va omplint!

Ah! Ens han regalat una motxilla molt xula que hem pogut dur al següent projecte!

Projecte III: Reforestació al Torrent de Sant Llorenç
El curs passat aquest projecte també es veié afectat però finalment també s’ha pogut dur a terme. No les teníem totes clares! Mentre anàvem a Sant Llorenç ha començat a fer quatre gotes; però res no ens ha aturat i hem pogut dur a terme la nostra missió.

Primer hem tingut una xerrada amb en Pachi, tècnic d’Ibanat, qui ens ha explicat la diferència entre els distints rols del bomber, agents de medi ambient i ells. Ha estat molt interessant; però desitjàvem posar-nos a sembrar; Avui ha estat la nostra 1ª sortida amb autocar i ens volíem moure! Abans però ens ha explicat com escolleixen els tipus de plantes i arbres a sembrar. Hem mirat el nostre voltant i ho hem entès tot d’una. Si el pots trobar al lloc, és que pot créixer!

Aquesta darrera setmana de novembre ha semblat que tot tornava a la normalitat; d’aquí les dues paraules triades: Resiliència i Nankurunaisa. El sol surt cada matí, tot i que no sempre el veiem!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.