Te menjaries un bistec de la teva pròpia carn?

La indústria càrnia de laboratori experimenta des de fa anys en la creació de carn a partir del sèrum fetal boví on es cultiven cèl·lules animals. Aquest sèrum fetal boví (conegut per les sigles angleses FBS) costa entre 300 i 700 lliures per litre i és un derivat de la sang dels fetus de vedells de vaques embarassades que han estat sacrificades.

Per denunciar aquesta pràctica el científic Andreww Pelling, la dissenyadora industrial Grace Knigth i l’artista Orkan Telhan posaren en pràctica el projecte Ouroboros Steak, encarregat pel Museu d’Art de Filadèlfia.. Es tracta de la presentació d’un “kit” de bricolatge per fabricar bistecs de primera qualitat a partir de les pròpies cèl·lules de l’individu. Un “kit” d’eines, ingredients i instruccions que permet el cultiu de les pròpies cèl·lules per a convertir-se en bistecs, sense l’aportació de sèrum animal.

Les cèl·lules extretes de la cavidad bucal de l’individu, de la zona de la galta, són alimentades per sèrum derivat de la sang donada als hospitals que ha caducat. Les cèl·lules són emmagatzemades en un ambient càlid i s’alimenten durant uns tres mesos fins que el bistec ha crescut i ja es pot menjar.

Els trossos de carn resultants, que es mostren actualment com a prototips, han estat exposats al públic en diferents museus, han creat expectació i han provocat una important polèmica ètica i moral sobre la fabricació i l’alimentació de carn humana.

El projecte Ouroboros Steak, que pren el seu nom d’una paraula grega que simbolitza una serp que es menja la cua i forma un cercle, ha estat criticat per promoure l’autocanibalisme i ha estat alabat per denunciar les pràctiques dels laboratoris de la indústria de la carn.

 

La il·lustració de l’Ouroboros està treta de la Wikipedia. La il·lustració del “kit” de carn humana és de Museu del Disseny.

 

Pera més informació:

MUSEU DEL DISSENY

DEZEEN

NY TIMES

 

2 pensaments a “Te menjaries un bistec de la teva pròpia carn?

  1. No acab de veure la relació de fer-te menjar la teva pròpia carn que el que fa el laboratori (que usa producte boví per a què ho mengin els humans). Supòs que m he perdut pel camí, si me pots ajudar.
    Sobre la carn del laboratori supòs que no és la solució més atractiva, però si som tants, volem viure tant de temps i tan bé i a més no volem fer patir els animals alguna solució experimental haurem de trobar

  2. Els artistes qüestionen la feina que fan els laboratoris de la indústria càrnia i plantegen que seria més barat usar el kit de carn humana. Treuen a rotllo el debat de la carn “preparada”.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.