Una cosa és el programa i l’altra la festa

Quan vaig començar a fer feina en la Cronologia de Sant Llorenç –publicada el 2008 i que ha tengut continuïtat cada gener a Card.cat–, em vaig plantejar si havia d’incloure la data en què l’Ajuntament havia acordat algun projecte o si era millor només posar el dia que aquell projecte s’havia inaugurat. Després de meditar-ho un estona, al final em vaig decidir per la segona opció i crec que no em vaig equivocar, sobretot perquè sovint, entre l’acord i els fets, sol passar molt de temps… si és que en algun cas s’arriba a fer mai. Si començàssim a gratar segurament trobaríem molts exemples, d’això que dic, però només en posaré alguns.

El 24 d’octubre de 2019, l’Ajuntament aprovà el Pla de Mobilitat Sostenible, que es presentà al públic el juliol de 2020. Teòricament, si no vaig equivocat, s’havia d’implantar en el nucli de Sant Llorenç el setembre de 2020, però al dia d’avui encara no se’n sap res. He intentat cercar informació a la pàgina web de l’Ajuntament, però només he sabut trobar l’anunci de la presentació del projecte. És ver que estam passant una pandèmia terrible, però no crec que tots les responsables de l’Ajuntament hi dediquin les 24 horas del dia i les altres activitats també han de continuar

Després de la torrentada de l’octubre de 2018 – ja fa dos anys i tres mesos– un estudi d’aquitectes de Manacor va regalar un projecte sobre la remodelació de la plaça Jaume Santandreu, que, tot s’ha de dir, no va esser rebut amb gaire entusiasme per part del veïns i altra gent del poble. De llavors ençà no tenim constància de què l’Ajuntament hagi pres cap decisió al respecte, i la plaça segueix més o manco igual, després d’eliminar el jardinet i asfaltar-la.

També relacionat amb la torrentada, la continuació del carrer Ordines després del passeig de les Brodadores s’està acondicionant parcialment en aquests moments –dic parcialment perquè crec ni tan sols arribarà al carrer Pardines, en lloc d’abocar al torrent, com ho fa el Gabriel Carrió–, i això que a les Normes Subsidiàries de 1994 ja s’esmentava que havia d’esser un carrer des de la plaça Jaume Santandreu fins al torrent.

També podríem parlar del camí del Cós, de l’extinta Agenda Local 21, de la participació ciutadana… però no cal. Només basta recordar l’antic adagi que assenyala que «una cosa és el programa i l’altra la festa».

2 pensaments a “Una cosa és el programa i l’altra la festa

  1. És una llàstima que de cada vegada quedin menys persones o associacions que reivindiquin aquestes millores, des del meu punt de vista, tan necessàries. Si no hi ha qualcú fent força aquestes iniciatives sovint tendeixen a quedar en l’oblit per desgràcia.

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.