Onomasticon Cataloniae, en línia

L’Institut d’Estudis Catalans i la Fundació Pere Coromines posen a l’abast del públic, a través d’internet, la magna obra de Joan Coromines, Onomasticon Cataloniae. El professor  de la Universitat de Barcelona, José Enrique Gargallo Gil, filòleg i lingüista valencià, ha dirigit aquesta tasca.

L’Onomasticon és el resultat de 60 anys de treball del filòleg Joan Coromines (1905-1997). És una obra etimològica que recull més de 400.000 topònims (noms de lloc) vius dels territoris del domini lingüístic català, arreplegats entre el 1931 i el 1994. El primer volum d’aquesta obra està dedicat a la toponímia antiga de les Illes Balears i fou redactat  amb la col·laboració de Josep Mascaró Passarius.

Ens hem de felicitar del fet que des d’ara es pugui consultar en línia els vuit volums editats en paper.

Si voleu accedir a l’Onomasticon Cataloniae ho podeu fer a través d’aquest enllaç:

ONOMASTICON CATALONIAE

Aquí teniu una mostra d’una de les entrades de l’obra. Fa referència a un topònim llorencí: Calicant.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.