Que xerrin de nosaltres, encara que sigui bé!

Quan sents que l’intel·lectual de moda a Espanya, està enfadat amb quelcom que s’ha fet a Mallorca, és que anam pel bon camí. En Pérez-Reverte és el líder cultural del centralisme espanyol, tots aquells, siguin de dretes o d’esquerres, que pensen que “España es 1 y no 51” tenen un llibre firmat per ell en un lloc d’honor de ca seva que es posen a recitar de tant en quant a davant les seves amistats, amistats que no dubten ni un moment a aplaudir-lo amb èmfasi desfermat.

Avui n’Arturo, des de la seva cadira T (majúscula, just faltaria) d’acadèmic de la RAE, ha fet allò que tant agrada als que, pel fet de ser considerat intel·lectual espanyol (sempre segons els espanyols), es pensen que poden tractar a la “perifèria” com si fóssim esclaus. N’Arturo ha dit “Idiota” a en Jose Hila, el batle de Palma, per haver canviat el nom dels carrers franquistes.

L’enhorabona senyor batle, tot i que ha costat molt, aquest és un bon inici i cal seguir endavant amb aquesta línia de l’eliminació del feixisme dels carrers de Mallorca, feixisme amb el que ells se senten tan còmodes. Ja va dir la presidenta de Madrid que “si te llaman fascista estás en el lado bueno“.

Però no siguem il·lusos, el fet de l’eliminació de la simbologia feixista dels carrers no ha entristit tan sols als que estan “en el lado bueno”, també s’ha queixat gent del mateix partit que el batle palmesà. La batlessa de Toledo, na Milagros Tolón, ha “expresado su descontento” perquè s’ha eliminat el carrer de Toledo de la ciutat de Palma. No sabeu el greu que em sap, tothom sap que la relació d’amistat entre Palma i Toledo és llegendària. Ara bé, aquesta batlessa del PSOE encara és l’hora que s’ha de queixar de que la seva província de Toledo sigui la que manté  més noms amb carrers franquistes de tota Espanya. Li sap greu el que passa a més de 500 kilòmetres però no obri boca del que passa al costat de ca seva. Tan centralista tot plegat. Podeu estar segurs que ella, del PSOE, s’estimaria més sopar amb el madrileny José Ramón Bauzá i els seus fachalecos (ep, no ho dic jo, mirau la imatge), que no amb el seu company de partit de Palma o de qualsevol dels seus correligionaris del PSOE de les Illes, ja que per una batlessa de Toledo, menjar amb gent d’aquelles quatre coses que hi ha a fora de la “Piel de Toro” és rebaixar-se massa.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by José Ramón Bauzá (@joseramonbauza)

Una vegada més, l’enhorabona a l’ajuntament de Palma per començar a fer neteja de les restes del feixisme que per desgràcia encara queden per Mallorca i a tots els que, d’una manera o altra, empenyem en aquesta direcció. És hora d’aixecar les copes i per celebrar-ho i que xerrin de nosaltres encara que sigui bé, o com dirien ells, tan castizos i mirant a l’horitzó “ladran, luego cabalgamos”😂😂.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.