Sant Marc

Avui, 25 d’abril, celebram la festivitat de Sant Marc, un dels quatre evangelistes. Se’l representa mitjançant la figura d’un lleó amb ales i així el trobareu representat a la plaça de Sineu en una escultura de coure de Joan Maimó Vadell que fou col·locada amb motiu del tercer centenari del patronatge de Sant Marc a la vila de Sineu. El lleó sosté l’escut del poble i hi ha una inscripció que diu: “Tertio centenario electionis sancti Marci in patronum Sinii apud Deum”.  Era el patró dels mestres sabaters i, en alguns llocs, el tenen per patró els notaris i secretaris. Diu la tradició que qui menja caragols el dia de Sant Marc no estarà tocat de feridura.

Escultura que representa Sant Marc. A la plaça de Sineu.

 

Un pensament a “Sant Marc

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.