Entorn: Claveller d’aire

A molts porxos o a l’ombra d’ur arbre, tant en corrals com a cases de fora vila del nostre entorn es ben present el claveller d’aire (Tillandsia polystachia o Tillandsia aeranthos -segons la font-).

La GEC a la veu“clavellina d’aire” mostra: “família de les bromeliàcies. Planta epifítica, formada per una roseta de fulles rígides, dilatades a la base formant un dispositiu de captació d’aigua, linears, amb el marge espinulós i punta espinosa i flors violàcies agrupades agrupades en espigues planes reunides en panícula erecta. Originària de Brasil, es notable perquè es pot conrear en jardineria, penjada, sense terra”.

Ara és en àpoca de floració. Segons creença popular no li molesta el contacte amb filferro

Segurament per ser planta cultivada, de jardí, no l’he sabuda trobar ni a la “Flora de Mallorca” ni a l’”Herbari virtual”.. El Suggeriment indirecte ve de la pàgina Facebook “Projecció Cultural de ses nostres illes” que administra el manacorí Norat Puerto Nadal

Informacions:
Viquipèdia
Ecoterrazas.com
Consultaplantas.com

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.