La Fundació ”la Caixa” i l’Ajuntament de Manacor renoven la seva aliança per treballar per a la superació de la pobresa infantil

Comunicat.
Renoven el compromís en la implantació de CaixaProinfància centrat en l’atenció a famílies amb nens i nenes d’entre 0 i 18 anys en situació de vulnerabilitat. El programa actua a Manacor des de la seva posada en marxa l’any 2007 i fins a finals del 2020 ha
acompanyat a 315 menors i 194 famílies.
Amb aquest nou acord, la Fundació “la Caixa” i l’Ajuntament de Manacor identificaran i analitzaran les situacions de pobresa per definir una proposta de serveis conjunta que anirà destinada a unes 85 famílies.
CaixaProinfància té com a principal objectiu garantir la promoció socioeducativa dels nens i nenes, posant a disposició de les famílies una sèrie d’ajudes dirigides al reforç escolar, l’educació no formal, el suport educatiu familiar, la teràpia psicosocial i la
promoció de la salut.
Manacor, 5 de maig de 2021.- La directora corporativa de Programes Socials de la Fundació “la Caixa”, Montserrat Buisán, el batle de l’Ajuntament de Manacor, Miquel Oliver i la delegada de Serveis Socials, Carme Gomila, han signat avui, telemàticament, un acord per seguir impulsant el programa CaixaProinfància a Manacor amb l’objectiu de continuar treballant per a la superació de la pobresa infantil.
El programa actua a Manacor des del 2007 a través de la Fundació Ires, i fins a finals del 2020 ha pogut acompanyar a 315 menors i 194 famílies en situació vulnerable. En el curs 2020/21 han estat atesos 90 menors i 56 famílies.
CaixaProinfància és el programa de la Fundació “la Caixa” dirigit a famílies amb nins i joves de fins a 18 anys en risc o situació d’exclusió social. Amb aquest nou acord es destinarà un pressupost de 80.341 euros anuals al desenvolupament del programa.
La Fundació “la Caixa” i l’Ajuntament de Manacor identificaran i analitzaran conjuntament les situacions de pobresa i vulnerabilitat existents. Aquestes realitats requereixen anar més enllà de l’atenció a necessitats puntuals i realitzar plantejaments d’actuació globals que ajudin a la transformació de la situació dels infants i les seves famílies. En aquesta línia, es definirà una proposta de serveis conjunta que aglutini recursos públics i privats així com projectes socials innovadors del territori. L’objectiu és poder atendre a unes 85 famílies.
Promoció socioeducativa CaixaProinfància treballa per trencar la línia de transmissió de la pobresa de pares a fills i fomentar la igualtat d’oportunitats. El programa es dirigeix a la infància en situació de pobresa econòmica i vulnerabilitat social, amb la finalitat de promoure i acompanyar el seu desenvolupament de forma integral, afavorint les polítiques de millora de l’equitat i la cohesió social.
Un dels objectius fonamentals de CaixaProinfància és garantir la promoció educativa dels menors, entenent que d’aquesta dependrà, en gran part, el seu benestar futur. CaixaProinfància també treballa per contribuir en la millora de la renda familiar, mitjançant ajudes a béns bàsics. Això es concreta en el desenvolupament de cinc grans línies de treball:
Reforç educatiu: atenció logopèdica, psicomotora, grups d’estudi
assistit, reforç individual, aules obertes i ajudes per a l’equipament escolar.
Educació no formal i temps lliure: centres oberts, campaments i activitats d’estiu.
Suport educatiu familiar: tallers educatius familiars i centre maternoinfantil.
Atenció i teràpia psicosocial: personalitzada o amb famílies i tallers terapèutics grupals.
Promoció de la salut: ajudes per a alimentació i higiene infantil, ulleres i audiòfons.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.