Entrevista a Pere Bonet, autor del muntatge del concert-espectacle “El taller de les meravelles, un espectacle de música i circ”

El director de la Banda de Música de Sant Llorenç, Pere Siquier, em va parlar del proper concert espectacle que duen preparant des de fa temps, per a les Festes Patronals de Sant Llorenç des Cardassar. El concert-espectacle serà el diumenge dia 8 d’agost, a la plaça de l‘Ajuntament a les 22 hores, tot seguit del pregó de Festes. El muntatge comptarà amb 10 escenes amb música de diferents autors. Per fer possible el muntatge del concert-espectacle, el director ha comptat amb la col·laboració del manacorí, Pere Bonet Roman, i amb ell parlam.

Pere, a més de preparar el muntatge de «El taller de les meravelles, un espectacle de música i circ» per a la banda llorencina, em pots contar un poc qui ets?

Et puc dir que tenc 36 anys i som de Manacor. No me dedic professionalment al teatre, direcció ni cap altre feina creativa, però sí que he fet teatre amateur durant un bon parell d’anys, tot i que fa força temps d’això, i vaig dirigir algunes obres de la mostra de teatre escolar de Manacor.

Com va sorgir la col·laboració amb el director Pere Siquier per preparar el muntatge de l’espectacle concert?

Bàsicament he pres part del muntatge d’aquest espectacle perquè en Pere Siquier va contactar amb jo el 2020, cercant algú que concebés alguna classe d’acompanyament visual al concert de música que volia preparar amb la Banda de Sant Llorenç, tenia dos requisits: volia que involucrés alguna classe de foc i acrobàcies.

Vaja petició. Ja coneixes al director?

Sí. Anys enrere ens havíem conegut amb en Pere Siquier en un altre concert-espectacle d’estil similar amb la banda de Felanitx, on na Barbara Bibiloni i en Tomàs Barceló duien a terme la part visual artística, i ells van convidar-me a prendre’n part en el muntatge. En aquest cas també han estat molt presents aquestes dues persones, na Bàrbara al càrrec de la part de vestuari, i tant ella com en Tomàs donant-me suport, consells i tants cop de mà com he demanat, i més. Són gent professional i qualsevol aportació que facin ajuda molt.

Quina ha estat en concert la teva feina?

Al final, més enllà de guionitzar l’espectacle, m’ha tocat fer feines de direcció amb els dos intèrprets principals, Toni León i Bàrbara Cerdà Sagrera, però tots dos han tengut una actitud excel·lent i molt compromesa, el que ho ha facilitat molt tot plegat. Estic molt satisfet. La resta d’intèrprets
de la part visual son dos acròbates del circ Bover, en Joan Julià i en Marc Florencio, coordinats i dirigits per na Carla Fontes, del mateix circ. Donen un plus d’espectacularitat al conjunt, així com els elements de pirotècnia, que corren a càrrec de membres de la colla de Manafoc, que han sabut treure el màxim d’un pressupost ajustat.

Moltes gràcies Pere. Pel que contes sens dubte serà un concert espectacle mai duit a terme per la Banda de Música de Sant Llorenç…
Tot plegat s’ha pensat per acompanyar la selecció musical que ha preparat la banda de Sant Llorenç amb en Pere Siquier al capdavant. És tot el que et puc contar, sens dubte ha duit moltes hores de feina, assajos a tots els components de la banda i director, i no s’havia fet mai a la banda llorencina.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.