Entrevista a José Luís Ruiz, regidor de Mercat i Comerç, Participació Ciutadana i Patrimoni, a l’Ajuntament de Son Servera

El passat 17 de juny, José Luís Ruiz, número 8 de la llista del PSOE de Son Servera, va prendre possessió del seu nou càrrec durant el ple extraordinari, substituint a Ramon Reus, després que aquest renuncies a la seva acta de regidor per motius personals.

El nou regidor va assumir les àrees de Mercat i Comerç, Participació Ciutadana i Patrimoni, i el seu primer acte públic fou el Pregó de festes de 2021, celebrat el passat 18 de juny.
José Luís, va néixer l’any 1989 a Son Servera, i és Tècnic d’Infermeria. Afiliat al PSOE des de 2015 (quan es fundaren les Joventuts Socialistes a Son Servera), ha treballat d’assessor laboral al sindicat UGT com a responsable de l’activitat sindical a la Costa Est de Mallorca amb representació a tots els municipis costaners. A l’actualitat és el secretari de l’agrupació socialista de Son Servera, i membre de la comissió executiva de Joventuts Socialistes de les Illes Balears.

José Luís, tens antecedents familiars dins el món de la política,?

A ca nostra la política sempre ha estat un tema de conversa habitual, i el carnet de socialista des de ben petit l’he vist a casa. Però sempre des de un caire més privat, hauríem de anar temps enrere fins a la segona república, per trobar al meu repadrí com a regidor socialista del consistori, d’on va haver de fugir amb l’esclat de la Guerra Civil per salvar la seva vida.

Què et va motivar des de jovenet a interessar-te per la política?

L’educació i l’esperit reivindicatiu a la meva família sempre ha estat ben present i el discurs polític del partit socialista sempre ens ha representat àmpliament a ca nostra. Afortunadament a Son Servera gaudim d’una agrupació socialista forta, gran i oberta a la participació, i he d’agrair a la meva secretària general i Batlessa de Son Servera, Natàlia Troya, que confies en jo per formar part d’aquesta gran agrupació. Primer com a simpatitzant, i després com a militant, fins que vaig anar implicant-me cada dia més fins arribar el dia que amb la resta de Joves de l’agrupació vàrem decidir, amb el suport de l’agrupació constituir les Joventuts Socialistes de Son Servera, on vaig tenir l’ honor de ser el primer secretari general. Dins les joventuts Socialistes vàrem anar agafant força dins l’ agrupació local (tres membres de les joventuts socialistes hem format part del govern local) i a nivell autonòmic, i així vaig rebre la trucada del secretari general de les Joventuts Socialistes de les Illes Balears per formar part de la comissió executiva nacional a les Illes Balears, amb la secretaria d’emancipació. Així vaig continuar fins que, en complir 30 anys, vaig passar de les joventuts a l’ agrupació local, i va ser aquí quan vaig accedir a la secretaria de l’organització.

Què diries als joves que passen de la política?

Els hi dic que la política és el nostre dia a dia i és l’eina que tenim per canviar el món i les nostres vides. Tot és política, la política ho engloba tot. Participar d’una manera activa dins la política ens dóna l’oportunitat de créixer com a persones i de fer feina pels teus ideals i contribuir a millorar d’una manera dinàmica la nostra societat. Al mateix temps és una escola d’aprenentatge molt importat, que et dona llum i camí per donar respostes a la societat i créixer personalment, psicològicament i professionalment. Els hi dic que siguin valents i valentes, que no tenguin por o vergonya i que es sumin al diferents projectes polítics que trobin al seu abast.


Com et reberen els teus companys de l’equip de govern del PSOE?

Hem varen rebre amb els braços oberts i no només els companys i companyes del grup municipal, si no tot el personal polític, i treballadors de l’ ajuntament. Realment vaig tenir una nouvinguda molt fàcil i propera amb totes les persones que hi fan feina dins l’ ajuntament. Sols els hi puc estar agraït per la facilitat que m’han donat per començar. I aprofit aquestes línies per donar-los novament les gracies.

Vas assumir el teu càrrec després de la dimissió de Ramon Reus, arran de la polèmica sobre el poliesportiu de Son Servera. Com està aquest tema a l’actualitat?
Ramon Reus va dimitir per motius personals. Amb aquesta dimissió es va produir una reestructuració de les regidories. Ara com a responsable de la supervisió del contracte, la titular és la Batlessa Natàlia Troya i com a regidora d’Esports, Remedios Cañada. El que vos puc comentar és que hem analitzat el que es va produir, i a l’ actualitat tots els actes i esdeveniments que es realitzin a les instal·lacions del poliesportiu s´han de comunicar a l’ Ajuntament de Son Servera , perquè així puguem revisar si es compleixen o estan permesos en els plecs de condicions, així com el cobrament de les tarifes i taxes.

Com trobares l’estat de les regidories què assumires? Hi havia projectes pendents?

Vull agrair la feina feta a l’anterior regidor, Ramon Reus, ja que el seu desenvolupament dins la regidoria ha estat molt actiu. Fins ara he estat realitzant les feines pendents o que estaven ja enllestides per sortir al carrer, com per exemple la investigació a l’ àrea de Patrimoni dels estudis sobre els efectes de la Guerra Civil al nostre municipi amb el grup d´investigadors de la Batalla de Mallorca on professionals d’història, arqueologia i diferents departaments realitzen prospeccions i investigacions ‘in situ’ per fer un estudi general dels fets ocorreguts en aquells anys tan negres de la nostra historia. Al mateix temps estem creant una web de consulta històrica per accedir al patrimoni local i donar difusió del mateix. També a l’àrea de comerç en breu estrenarem una nova web especifica per a la restauració com es SonSerTapa, per facilitar i donar a conèixer als nostres residents i visitants la ruta de les tapes al nostre municipi. Això acaba de començar, i nous projectes començaran a sortir a la llum.


Quina regidoria consideres la més difícil i per quins motius?

Podria dir que cap i totes a la vegada, és una gran responsabilitat ser el regidor de Comerç, Mercats, Patrimoni i Participació Ciutadana a un municipi com Son Servera, amb una població pròxima als 12.000 habitants i amb un pressupost de gairebé 17 milions d’euros. Cada àrea duu molta feina darrera i comporta moltes hores de estudi, dedicació i negociació, però al mateix temps tota aquesta feina dóna uns fruits com són veure que la feina avança, creant noves vies de feina i milloram la relació amb el ciutadà. Estic immers en aquest projecte amb moltes ganes i forces de fer feina i d’escoltar al ciutadà per donar respostes a les seves necessitats


Dins les àrees baix la teva responsabilitat. que t’agradaria poder dur a terme abans d’acabar l’actual legislatura?

L’ Equip de Govern, del que tenc l’ honor de formar part, tenim un horitzó de feina i fites clares per assolir durant la legislatura, els compromisos amb els quals ens vàrem presentar a les eleccions. Tot i que ara està tot sotmès a la pandèmia i ens hem d’anar emmotllar-nos a aquesta realitat. Però de ben segur la Participació Ciutadana agafarà un caire de visibilitat i potenciació al nostre municipi, sempre potenciant les àrees de Comerç i Mercats, Patrimoni i Participació Ciutadana, on de ben segur durant el pròxims mesos el lectors s’aniran coneixent les diferents feines i projectes que estan en camí.

Moltes gràcies José Luis, i sort a les noves competències com a regidor que has assumit amb tanta responsabilitat i dedicació.

Moltes gràcies Magdalena, per finalitzar, vull donar les gracies per l’ oportunitat de presentar-me en aquesta entrevista, i saludar a tots els teus lectors, i que sigui la primera de moltes. Novament gracies.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.