EC17 El que creiem que passarà, sol passar

Justificació:
-Segurament tots ens hem demanat alguna vegada, pe què pens el que pens?, perquè faig el que faig?. La resposta fàcil és aquella de “es una qüestió de caràcter!”. Sembla però que, una vegada estudiada la complexitat del cervell, aquesta resultaria una resposta “conformista” en el sentit que satisfà la necessitat de recerca.
-Els estudis sobre les creences i sobre els efectes placebo determinen que no tot deriva de la manera de ser que creiem que som.

Experiències.
1 El psicòlegs l’anomenen “biaix de confirmació”. Tenim tendència a cercar i veure sols la prova que confirma el que creiem. En definitiva, que les nostres creences determinen la nostra realitat social (Entre altres M.Snydet (1978) i Mark Zinder (1984))

2 Les creences poden arribar a curar –efecte placebo-, de la mateixa manera que poden arribar a produir malalties -efecte nocebo- (Arthur Bansky(2002) i Jon-Kar Zubieta (2008))

Font:
Fox, Elaine (2012). Una mente feliz. Descubre como funciona el optimismo y cambia tu forma de ver la vida. Madrid:Planeta.

Conclusions/Aportacions.
Es tracta de prendre consciència de dues consideracions:
Pensam el que pensam, però podríem pensar de forma diferent
Les nostres percepcions no son ni planes, ni asèptiques. Sempre són esbiaixades.

I per acabar dues bones preguntes: Quines creences tenc que podrien ser unes altres? (per exemple, els productes que es publiciten són millor que els que no ho fan) o ¿Quan va ser la darrera vegada que cercant una cosa, en vaig trobar una altra de diferent?

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.