EC18 Evolució fractal

Justificació
-La geometria que coneixem aquella que vam estudiar, aquella del cons i cubs que es poden dibuixar sobre un paper, és aportació d’Euclides (300 anys a.C.).
– Podem quedar encallats en els nostres coneixements escolars o podem anar actualitzant de forma continuada aquests coneixements.
-En tot cas, una cosa són els coneixements i l’altra l’aplicació en la vida d’aquests coneixements

Experiències
El matemàtic francès Benoit Mandelbrot, el 1975 originà una mirada fractal a les matemàtiques i a la geometria.
Lipton trasllada la fractalitat a l’evolució al assenyalar que “la història de l’evolució és una història de patrons repetits” i que “la geomatria fractal defineix l’estructura de la vida”
Font
La present recreació és una deriva de les reflexions derivades de Lipton, B.H.(2007) “La biologia de la creencia”. Madrid:Palmyr qu consideri tots i tota. També hi ha informació a Viquipèdia

Conclusions/Aportacions
-Un tema recurrent en aquesta sèrie d’articles o comentaris és la necessitat tant d’ampliar mirades com de qüestionar les nostres “certeses”.
-Derivades de l’aplicació fractal en són el concepte de l’existència d’un “inevitable tot” del qual en fem part i també aquella idea que analitzant una petita part es poden treure conclusions del funcionament del tot.
– En tot cas la mirada fractal romp la idea de pervivència dels més forts -individualisme- per substituir-la per una mirada ampla que inclogui o tots i a tot -cooperació-.

 

Imatge: Fulla de falguera  de Caterina Pons

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.