Entrevista a la soprano mallorquina Laura de la Fuente, amb motiu del seu debut a l’Auditori Sa Màniga

El proper 1 d’octubre a les 20:30h, està previst el recital líric i debut de la soprano mallorquina Laura de la Fuente, a l’Auditori Sa Màniga. Na Laura ha cursat estudis piano i de cant a Palma, Barcelona, Verona i Roma, ha fet nombrosos concerts arreu d’Espanya i ha obtingut múltiples reconeixements internacionals.
L’acompanyarà el destacat pianista eivissenc Llorenç Prats, que va cursar els seus estudis musicals a Àvila i al Conservatori Superior de Salamanca, obtenint el Premi Fi de carrera en el 2013, i va ser becat per l’Acadèmia Franz Liszt de Budapest, on va cursar un màster i actualment hi continua estudiant el Doctorat en interpretació.
Gràcies a les gestions de na Cecília Genovart, que actualment està treballant a l’Auditori Sa Màniga, ha estat possible poder fer una breu entrevista a la soprano Laura Fuente, per a saber dels seus inicis dins el món de la música, dels seus projectes.

-Laura, a quina edat vas començar a cantar, i per què?

Vaig començar a cantar als 5 anys. Sempre he estat envoltada de música. He tingut la sort de tenir una família molt musical.

-Quins estudis musicals has cursat?

Vaig estudiar el grau mitjà de piano i de cant al Conservatori Professional de Música de les Illes Balears a Palma, i al Conservatori F.Dall’Abaco, Verona, Itàlia, el grau superior de cant.

-Conta’ns com va ser debutar com a solista?
És una experiència increïble. Molt difícil descriure les sensacions, però de totes formes cada vegada que puges a l’escenari et sembla la primera vegada.

-Quines han estat les teves actuacions més destacades?
He actuat amb sopranos com Annalisa Raspagliosi, Ornella Pratesi, Haydee Dabusti. Federico Benneti o Mauro Utzeri com a barítons i Rolando Nicolosi o Yuko Mizutani com a pianistes. Pel tema de direcció he tingut el plaer d’estar sota la direcció de Luis Remartinez, Roberto Bongiovanni, Gori Marcus o Xisco Bonnin, entre altres.

-Quins són els teus referents en el món de l’òpera?

Sense cap dubte na Maria Callas i en Nicolai Gedda.

-Què tens entre mans a l’actualitat?

Ara mateix segueixo molt activa. Estic preparant diferents concursos internacionals tant d’òpera com de música de cambra, i diversos debuts de música sacra i d’òpera.

– Qui t’acompanya al piano el concert de Sa Màniga del proper 1 d’octubre?

En aquest recital m’acompanya el pianista eivissenc Llorenç Prats. Fa poc temps que treballam junts però estic molt contenta, ja que em sent molt a gust amb la seva forma d’entendre la música.

-Quins són els teus plans de futur?

Fer concursos, concerts i debutar nous personatges d’òpera i seguir fent màster classes amb diferents cantants per millorar sempre.

-Estrenes alguna peça o hi ha alguna obra que no hagis cantat mai?

Sí, les obres de Lorca, ja que només les he fetes per veu i guitarra.

-Alguna cosa a afegir?

M’agradaria agrair a l’Auditori sa Màniga per haver confiat amb mi i per donar-me aquesta oportunitat.

L’entrada el concert és gratuïta, a partir de dia 28 de setembre, es poden fer reserva d’entrades contactant amb l’Auditori Sa Màniga.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.