Programació del Cinema Club 39 escalons al mes d’octubre

Cinemaclub 39 escalons de Manacor reprèn la seva activitat al Multicines. La programació del mes d’octubre és aquesta:

  • Dijous 7. Multicines Manacor, 20:30 h
UN BLUES PARA TEHERAN + col·loqui amb JAVIER TOLENTINO
Javier Tolentino
Espanya, 2021. 81 min.
Versió original subtitulada
Entrades a enviumanacor.cat

Diferents rostres ens mostren un Iran on tradició i modernitat conviuen i alhora es confronten. Erfan ens convida a descobrir un país tan misteriós com culte a través de la música i les seves gents. Ell és un jove kurd, divertit i irònic, que vol convertir-se en director de cinema. Canta, escriu poesia, viu amb els pares i amb el seu lloro, però, de l’amor, no en sap res.
  • Dijous 14. Multicines Manacor, 20:30 h
LA MUJER QUE ESCAPÓ
Hong Sang-soo
Corea del Sud, 2021. 77 min.
Versió original subtitulada
Gamhee no s’ha separat del seu marit en 5 anys. Mentre aquest està de viatge de negocis, Gamhee visita tres amigues de tota la vida: Young-soon, qui gaudeix cuidant el jardí; Su-young, professora de pilates; i Woo-jin, propietària d’un petit cinema. Amb les tres parla sobre el passat i sobre les seves relacions, i escolta anècdotes de les seves vides. Tres converses aparentment quotidianes però que deixaran Gamhee marcada, obligant-la a prendre una decisió envers la seva vida.
  • Dijous 21. Teatre de Manacor, 19:30 h
DE UNA ISLA + col·loqui amb JOSÉ LUIS GUERIN
José Luis Guerin
Espanya, 2019. 26 min.
Produïda per la Fundació César Manrique per a celebrar el centenari del naixement d’aquesta figura clau de l’art del segle XX, “De una isla” és una experiència poètica i encisadora, una aventura molt propera al haiku japonès a la recerca dels orígens mitològics de l’illa de Lanzarote on la materialitat de les imatges impreses sobre suport fotoquímic de 16 mm, amb les textures i particularitats que el caracteritzen, es fusionen amb el paisatge desèrtic illenc cercant sobre el terreny restes, indicis i pistes que el mateix paisatge ofereix: els vents, els minerals, la botànica, les restes arqueològiques, les històries de l’illa a través dels temps. Tot plegat per a intentar esbrinar el misteri d’aquest drama geològic que ha forjat el caràcter més profund de l’illa.
  • Dissabte 23 i diumenge 24.
Institució Pública Antoni Maria Alcover
Taller
POÈTIQUES DEL PAISATGE, a càrrec de JOSÉ LUIS GUERIN
A diferència del territori, el paisatge requereix una ubicació precisa des de la qual observar. L’adopció d’un punt de vista, que seria el que fonamenta el paisatge, és també l’operació més genuïna del cineasta. El seu gest primordial seria el de triar un emplaçament físic sobre el qual fixar el trípode, com abans d’ell van fer els pintors amb el cavallet o els fotògrafs amb les primeres càmeres portàtils. Les conseqüències d’aquesta elecció tan bàsica com essencial (on em situo, en quin angle, a quina distància, a quina altura) guien el nostre recorregut pels idearis i les poètiques del paisatge abordat des del cinema.
Servint-nos de projeccions, abordarem certes qüestions genèriques pròpies d’escoles i moviments, per a endinsar-nos en la pràctica paisatgística dels grans autors.
En aquesta selecció, necessàriament personal, començarem amb els operadors de Lumiére i els seus primitius films de vistes per a arribar fins a les poètiques més radicals del cinema experimental recent. Entre tots dos: epopeies nacionals i colonials, visions místiques, històriques, etnogràfiques, polítiques i poètiques.
  • Dijous 28. Multicines Manacor, 20:30 h
LAS COSAS QUE DECIMOS, LAS COSAS QUE HACEMOS
Emmanuel Mouret
França, 2021. 122 min.
Versió original subtitulada
Daphné, embarassada de tres mesos i de vacances en el camp, acull com a convidat Maxime, cosí de la seva parella, François, que ha hagut de tornar a París per a cobrir un company de feina hospitalitzat. Durant quatre dies, esperant el retorn de François, Daphné i Maxime es van coneixent explicant-se les respectives experiències sentimentals mentre comença a sorgir entre ells una certa amistat.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.