Entorn: Arboces

L’arbocera (Arbutus unedo) és arbre mitològic que, normalment i en el nostre entorn agafa forma arbustiva. En aquesta època, a la tardor, comença a mostrar tant els seus vistosos fruits vermells, com les flors dels fruits de l’any vinent. Es a dir, tot un any per passar de flor a fruita.

Fruits comestibles de singular gust que, d’altra banda, ens es ben familiar; no solament per disposar d’una finca que porta el nom (s’Arboçar) indicador que era o és lloc d’arboces sinó perquè abunda per devers Son Dragó i altres indret d’aquella terra que els pagesos anomenen grava.

-No en mengis gaire que engaten!. Era la recomanació habitual que feia la gent major al al·lots atrets tant pel color com pel sabor de les arboces.

De banda la bellesa intrínseca de l’arbre amb fulles de verd brillant, de banda ser fruita de tast per als infants també resulta útil per fer-ne, entre altres coses, deliciosa confitura.

Si el calàpet, que tractarem la setmana, passada te mala fama en el sentir derivat de les creences popular tradicionals, l’arbocera és planta amiga.

Informacions:
Herbari virtual
Menuda natura
Viquipèdia

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.