EC 25 Decidir, controlar…allarga la vida.

Justificació:
-Es coneguda la sentència: “tothom s’oposa al que s’imposa”.
-Tots coneixem persones que després de treballar de jornalers en una empresa, amb el temps decidiren fer-se independents per crear la pròpia empresa. (També en coneixem que no volgueren assumir riscos i treballaren tota la vida a sou).
-Les empreses procuren fidelitzar els seus empleats, fent que sentin els colors de l’empresa; per això, per evitar fugues dels bons treballadors, normalment hi destinen recursos.
Em va semblar il·lustradora l’experiència que es presenta. Es pot aplicar a molts àmbits de la vida: municipi, entitats i associacions, empreses…

Experiència:

Es va fer en una residència per a la tercera edat anomenada “Arden House”. Es van triar de forma aleatòria dos pisos de residents. A tots els entregaren una planta, un rameller i els donaren l’oportunitat de veure una pel·lícula per setmana.
Tot era idèntic, excepte el grau de control que es donava als participants de l’estudi. Els residents de la planta A podien decidir quan la regaven, també podien triar el dia de la setmana en poder veure el cinema. En canvi a la planta B la planta era regada per un membre del personal que també decidia el dia de la setmana en que podien veure la pel·lícula.
Passats devuit mesos les investigadores restaren sorpreses dels resultats. Els residents de la planta A no sols eren més feliços i sans sinó que, a la planta B, havien mort el doble de residents que els que havien finit a la planta A.
El fet de tenir el control havia augmentat la longevitat dels residents.
Investigacions posteriors evidencien que no és necessari gaudir del control real, ja que els beneficis són igualment notables si el control és il·lusori.

Font:
L’experiència és de les psicòlogues Judith Rodin i Ellen Langer (1976/77) de la Universitat de Nova York. Es fonamenta en els estudis de Seligman i es descrit per la directora del Departament de Psicologia i del Centre de Ciències del Cervell de la Universitat d’Essex, Elaine Fox (2012) a “Una mente feliz. Descubre cómo funciona el optimismo y cambia tu forma de ver la vida”. Madrid:Planeta

Aportacions/Conclusions:
– Ens faciliten la possibilitat de prendre decisions?
-¿Deixam espai, cream oportunitats perquè els altres puguin participar en les decisions que els afecten?.
– Quin grau de decisió es dona als usuaris de les nostres residències i centres de dia?

Un pensament a “EC 25 Decidir, controlar…allarga la vida.

  1. El següent vídeo és molt il·lustatiu quan En Guillem Pont, qui fou ex cap de RRHH de La Caixa i mà dreta del Sr. Francisco Conrado i Villalonga en una “gloriosa” època, ens diu que “Les empreses procuren fidelitzar els seus empleats, fent que sentin els colors de l’empresa; per això, per evitar fugues dels bons treballadors, normalment hi destinen recursos.” o pregona “Ens faciliten la possibilitat de prendre decisions?” o “-¿Deixam espai, cream oportunitats perquè els altres puguin participar en les decisions que els afecten?.”

    Qualsevol parescut d’aquest vídeo amb la realitat o amb el passat és pura coincidència

    https://www.youtube.com/watch?v=M8zv5IkcFz8

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.