Transició turística a les Illes. OCB de Manacor

El 22 de novembre a les 20h,  l’Ocb de Manacor i el Fòrum, organitzam  una conferència/debat sobre la “Transició Turística a les Illes”. Els ponents seran Margalida Ramis del GOB i Celestí Alomar, del Col·lectiu Alternatives.
Aquest debat tendrà lloc a la sala La Fornal de Manacor, l’entrada és de franc i no cal inscripció prèvia.

Contingut:
Per a les Illes Balears, qualsevol reflexió sobre què cal fer ara, atès que l’emergència climàtica -i puntualment la COVID-19- ens interpel·la amb urgència, passa per replantejar el model turístic.
Parlam de la indústria que ha protagonitzat la vida econòmica i fins i tot social en les darreres dècades i que ha permès uns certs nivells de benestar per a la majoria de la població. Aquesta indústria també ha generat molts desequilibris, tant de tipus econòmic com ecològic i social, que han estat àmpliament analitzats. La pandèmia ha deixat en evidència que jugar-nos tot a una sola
carta, la del turisme, no és una aposta que ens garanteixi un futur segur, sinó ben al contrari: ens fa estar pendents d’un fil extremadament sensible a factors externs i amb dramàtiques conseqüències.
 
Per tant, d’aquí la pertinència de plantejar-nos des del Fòrum, de forma seriosa i urgent, com reconvertir el turisme per assegurar un futur amb benestar social per a la majoria de la població.
 
Qui es el Fòrum?
Som 25 entitats i xarxes associades (avui 25)  de la societat civil exigeixen a l’administració que se les consideri actors clau i interlocutors imprescindibles en la transició cap a un nou model econòmic post-covid.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.