L’OCB anuncia els premis 31 de desembre d’enguany

L’Obra Cultural Balear (OCB) ha anunciat aquest divendres els guardonats amb els Premis 31D 2021.

Francesc de Borja Moll

Destinat a premiar una entitat que s’hagi destacat a les Illes Balears per la seva dedicació a la normalització de la llengua, la cultura o la identitat nacional.

A  SOS Sargantanes, un projecte per salvar les sargantanes d’Eivissa  d’Amics de la Terra, GEN-GOB, Institut d’Estudis Eivissencs i Prou! Pitiüses en acció.

Josep M. Llompart

Destinat a premiar una persona que s’hagi distingit a les Illes Balears per la seva dedicació a la normalització de la llengua, la cultura o la identitat nacional.

A  Rafel Horrach i Llabrés, lluitador infatigable a favor de la llengua catalana en tots els vessants de la vida: com a home d’Església, com a investigador, com a dinamitzador cultural.

Emili Darder

Destinat a premiar una iniciativa o experiència en el camp de l’educació, l’ensenyament o el lleure, d’una manera especial les que tendeixen a la normalització del català com a llengua vehicular de l’aprenentatge, la renovació pedagògica o l’educació ambiental.

Al Teatre Sans, un dels teatres més emblemàtics de Palma, gestionat per la companyia Estudi Zero que aviat complirà 40 anys.

Bartomeu Oliver

Destinat a premiar una activitat cívica (de dinamització cultural, de recuperació lingüística, de revaloració de la cultura popular, etc.) desenvolupada dins un determinat àmbit territorial o social. També es podrà prendre en consideració un treball que contribueixi a la recerca o a un millor coneixement de l’àmbit en qüestió.

A la notària Maria Josep Cànaves Bertos per la seva tasca de recuperació de la llengua catalana en un àmbit, com el dret.

Miquel dels Sants Oliver

Destinat a premiar un treball editat durant l’any de la convocatòria que prengui el passat o el present de les Illes Balears com a camp d’investigació o objecte d’estudi.

A l’obra Els Norats de Mateu Morro. La història de dos santamariers antifeixistes que, l’any 1936, s’amagaren a les muntanyes de Coanegra i després s’exiliarien a Alger per a mantenir-se fidels a les seves idees i els seus valors

Bartomeu Rosselló-Pòrcel

Destinat a premiar una persona o un col·lectiu jove que hagi excel·lit en el camp de l’animació cultural, de la investigació (artística, humanística o científica) o de la creació.

A Maria Margalida Perelló Per la seva tasca  en la recerca i la divulgació  de la Germania Mallorquina i la publicació del llibre La Germania Mallorquina, Un estat de la qüestió.

Aina Moll i Marquès

Destinat a una persona o entitat que s’hagi distingit per dur a terme, des del voluntariat, activitats de promoció, difusió o prestigi de la llengua catalana a qualsevol indret del seu domini lingüístic.

A  l’Espai Mallorca. Una associació nascuda fa nou anys que treballa des de Barcelona per situar Mallorca al mapa  programant concerts, exposicions, projeccions, teatre, presentacions de llibres, ballades, …

Gabriel Alomar

La Junta Directiva de l’OCB és, des del 1993, el jurat d’aquest premi, destinat a reconèixer i promoure els estudis, les actuacions i les aportacions en qualsevol àmbit que, atenent el conjunt dels Països Catalans, hagi permès expressar amb tota normalitat la catalanitat de les Balears, i hagi contribuït a conèixer, difondre i respectar aquesta realitat.

A Lleonard Muntaner Editor, una editorial fundada l’any 1994 amb un catàleg de 50 col·leccions i més de 1.000 títols

 

 

 

 

 

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.