Estrena de l’obra Jutipiris de Manel I. Serrano

Estrena de Jutipiris, el text de Manel I. Serrano, interpretat per Àlvar Triay i Guillem Galmés i dirigit per Catalina Florit. L’estrena està prevista per dia 3 de desembre al Teatre Principal de Palma.
*JUTIPIRIS: Gestos fets amb la cara o amb les mans per riure’s d’algú o per fer riure.
Aquest mes de desembre estrenen a diferents escenaris de Mallorca el nou espectacle de Produccions de Ferro. Es tracta de Jutipiris, un text que Manel I. Serrano va escriure durant la seva residència al Centre de Creació de Dramatúrgia Espai el Tub, amb la col·laboració del Teatre Principal de Palma.
A Jutipiris l’autor explica una història amb un fort vincle personal i familiar que aborda el tema de la comunicació i la integració de les persones amb discapacitat. Un any després d’aquella residència, Produccions de Ferro aposta pel text de Serrano i decideix convertir Jutipiris en un espectacle, afegint noves incorporacions a l’equip artístic i tècnic. Dirigits per Catalina Florit i amb l’assessorament artístic de Sergi Belbel, l’equip ha repartit els assajos entre Barcelona i Mallorca fins arribar a aquest punt, el punt en què mostram al públic el resultat de tot aquest procés de treball que ha estat meravellós i ple d’aprenentatges. Com diu Manel Serrano, “els diferents conceptes de la mort, la màgia, les emocions, les discapacitats intel·lectuals o socials, el metateatre i allò que més importa: la comunicació sentimental, són els dits bellugant-se davant un somriure…”
SINOPSI
En Pere i en Blai són tiet i nebot, però sobretot dos amics. Cada dia comparteixen confidències i jocs al bosc de devora ca seva. Aquell dia, però, és diferent: en Pere, un home carregat d’inseguretats, ha d’explicar al seu nebot, amb síndrome X fràgil, que un familiar molt proper ha mort. Un tema desconegut pels dos. Jutipiris parla dels vincles entre dues persones, de la mort, la màgia, les discapacitats intel·lectuals i socials, de la comunicació sentimental.
FUNCIONS JUTIPIRIS
3 de desembre (20 h) Estrena al Teatre Principal de Palma

5 de desembre (19 h) Teatre La Unió de Son Servera

Del 6 al 19 de desembre (diferents horaris) Espai El Tub, Palma
Foto: Llorenç Gris

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.