Món: boix

Fa uns 25 anys vaig comprar un arbre anomenat boix, existía a Mallorca en abundancia fins fa uns 4.000 anys, ara en queda qualcun per la serra de tramuntana. Els Myotragus (especia de cabra) en menjava, fins que va desaperèixer aquesta cabra fa uns 4 o 5 mil anys amb el poblament de Mallorca. El vaig sembrar dins la garriga, vistable per veure que feia; encara hi es pero es de la mateixamida que quan el vaig comprar,no te terenyines ni hi fan nius, pareix que està fora d’aquest món. Quan no plou les fulles tornen marrons que pareix que han de morir, pero en 2 dies de rerbre aigua recupera el verd natural que te, això es bon sistema adaptatiu a l’aigua. Si les cabres o algún altre tipo d’animal en menja no ho he provat, pero ho faré. La fusta es blanca sense nusos, i hi treballaven objectes fins com culleres, forquetes o qualsevol tipo d’eina que necessitas d’un treball fi. A les fotos el veis amb sed i despres d’haver bogut.

5 pensaments a “Món: boix

 1. No lluny dels cims de les muntanyes de la Serra, a redols, encara se’n poden trobar.
  Es veu que necessiten determinades condicions d’altura i humitat.

  VN:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0 (from 0 votes)
 2. M’encanta la capacitat que tens d’observació i fins i tot de contemplació, a un món a on ara ens hem mal acostumat a anar massa de pressa 🙂

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0 (from 0 votes)

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.