Acte de l’OCB de Manacor

Dilluns dia 13 de desembre, a les 20:00 h, l’Obra Cultural Balear de Manacor acollirà a la sala La Fornal la presentació de les reedicions dels llibres ‘La catalanitat de les Mallorques’ i ‘Joanot Colom. Instador del poble’ de Pere Oliver Domenge.

L’acte serà presentat per Joan Valls de Padrines, Bartomeu Mestre ‘Balutxo’ i Pau Vadell.

Pere Oliver Domenge va ser una figura clau de la política republicana. Per fer només una pinzellada al seu paper com a batle de Felanitx,

en els seus 3 anys i 10 mesos de mandat va dur a terme una acció municipal majestuosa: l’Escola Graduada amb laboratori de química, escoles al Port, Son Prohens, Son Calderó, Son Mesquida i Es Carritxó, fonts públiques, clavegueram, escorxador, parc municipal, dispensari sanitari amb sala per operacions quirúrgiques, enllumenat dels carrers, millores urbanístiques com les sortides cap a Manacor i el Port, telèfon i línia elèctrica a s’Horta, Cas Concos i el Port, sembrada de tamarells enrevoltant el litoral, vestuaris i excusats als arenals, el mercat municipal… L’atenció a la salut i a la cultura s’acompanyà amb accions socials: orientà l’Orfeó Aulí a obtenir recursos per a l’Hospici, suprimí l’impost de matances als pobres, però obligà que el pagassin els clergues i la guàrdia civil, creà dues beques per estudiar fora Mallorca, subvencions per anar a colònies infantils, brindà acolliment i tutoria a nins orfes, proveí dida als recents nats que havien perdut sa mare en el part, patrocinà operacions del metge Ferrando a persones sense recursos… Pere Oliver, advers a l’almoina, volia justícia.

Per assistir a aquest acte no cal fer reserva prèvia ni presentar el passaport COVID mentre es mantenguin la resta de mesures de seguretat.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.