Presentació del llibre “Flor de Card. Sa revista (1972-2012)

Ahir vespre, a l’Espai 36, es presentà el llibre de Josep Cortès, “Flor de Card. Sa revista (1972-2012).

Josep Cortès presentà el prologuista de l’obra, Pere Orpí, que féu la presentació del llibre. Destacà la importància de la premsa de la part forana i del fet que una revista d’un poble petit s’hagués publicat durant més de quaranta anys i afirmà que la revista Flor de Card ja era història perquè la història la fa el poble. Valorà molt positivament les aportacions fetes per Josep Cortès, que s’ha encarregat de coordinar l’edició del llibre, de Guillem Pont, fundador i col·laborador de la revista, d’Antoni Riera i de Pere Rosselló que han aportat una visió externa.

Guillem Pont, en la seva intervenció, destacà que la revista, des dels seus inicis, tractà temes candents, molts dels quals encara avui són actualitat perquè no han estat resolts i parlà de la redacció de Flor de Card durant els primers anys de la seva existència. De com la feina es feia a partir del què avui en dia anomenen comunitat de coneixements, o sigui la feina conjunta: “Tot es feia entre tots”.

Per acabar l’acte, Josep Cortès parlà del paper de la revista durant més de quaranta anys i destacà que sobretot fou l’instrument que possibilità d’expressar-se a molts de llorencins i que ho poguessin fer en la seva llengua. A continuació repassà els diversos apartats del llibre i dedicà especial atenció a l’índex general que ha de possibilitar poder trobar qualsevol dels centenars d’articles publicats des del 1972 al 2012.

El públic que assistí a la presentació aprofità per demanar als autors que signassin els exemplars que han estat editats amb la col·laboració de l’Ajuntament de Sant Llorenç des Cardassar i l’associació cultural Flor de Card.

Avui vespre, a les 19 hores, a l’Espai 36, es presentarà l’audiovisual realitzat per Giralluna sobre el Club Card, en el 50è aniversari de la seva fundació.

 

 

 

2 pensaments a “Presentació del llibre “Flor de Card. Sa revista (1972-2012)

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.