Crònica de la conferència d’Albert Plans

A pesar de l’òmicron una cinquantena de persones s’atracaren a veure la conferència del guionista i escriptor Albert Plans, organitzada per Card.cat, xifra la qual no és gens gens menyspreable.

Per fer la xerrada aquest pic optàrem, a proposta del mateix convidat, per fer-la a mode d’entrevista (relaitzada per un servidor) per així dinamitzar-la millor. Segons ens ha dit la gent assitent va ser un encert, a pesar que per a mi particularment me sigui més còmode només escoltar (tot sigui per la causa!).

Entre d’altres coses el bo de n’Albert ens va contar com li va néixer el cuquet de contar històries i com s’havia especilaitzat en els guions televisius (de feina més grupal) a pesar de també provar sort en altres especialitats (cinema, teatre i ara novel·la… uns mons més individualistes a l’hora d’escriure, encara que mai al cent per cent). També ens va contar la seva experiència en sèries d’èxits com Plats Bruts, Porca Misèria o Ventdelplà i això ens va dur a comparar amb la situació actual del panaorama televisu català, molt aturat a causa del poc pressupost que tenen i la competència de plataformes de recent creació com Netflix, HBO, Disney+… Per acabar ens va explicar quatre cosetes de la seva estrena com a escriptor amb la novel·la La segona estrella, un llibre amb moviment constant fet “per entretenir i passar una bona estona”, segons ell, però sense oblidar-nos de reflexionar sobre temes com ara “el canvi climàtic o el control tecnològic de la societat”.

L’acte va acabar amb la signatura de llibres per part de l’autor i l’entrega per part de Card.cat d’una canestreta de productes locals. Per si algú està interessat a obtenir el llibre el pot sol·licitar en la següent web: Més llibres (o directament a la llibreria de Manacor Món de llibres).

Vos deixam algunes fotos de l’acte relaitzades per Bel Alícia Jaume i Tomàs Martínez:

Un pensament a “Crònica de la conferència d’Albert Plans

  1. Som d’aquells que pensen que el format va ser encertat. Per a mi el moment més emotiu van ser les preguntes de n’Aina Quina i la natural resposta de n’Albert. Gràcies

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.