Cronologia de 2021

12 gener.- Davant l’augment de la incidència de covid-19, l’Ajuntament suspèn totes les activitats municipals, tanca els parcs infantils i prohibeix el públic en els esdeveniments esportius.
13 gener.- El Govern Balear tanca tots els bars, restaurants, gimnasos i centres comercials durant 15 dies.
21 gener.- S’aprova el reglament de l’Arxiu Municipal de Sant Llorenç (Card).
25 febrer.- L’Ajuntament col·loca cinc noves stolperstein en el municipi: dues a Son Carrió, en memòria de Magdalena Bassa i Jaume Carrió, i tres a Sant Llorenç, dedicades a Llorenç Llull, Guillem Pasqual i Miquel Riera. Tots varen esser assasinats l’any 1936 (Card).
7 abril.- Editorial Planeta treu a la venda el llibre de Miquel Montoro Uep! Mis aventuras en el campo (Diario de Mallorca). Aquest llorencí també participará en les campanadas de la vespra de Cap d’any que oferirà IB3.

Juny.- Comencen les obres de remodelació de ca ses Monges, tant de l’edifici del carrer Clavell com l’escoleta del carrer Caritat. De l’antic convent només es conserva la façana.
3 juny.- Es presenta a l’Auditòrium sa Màniga l’Agenda Local 2030, coordinada per Pere Santandreu. Es mourà dins tres paràmetres: econòmic, social i ambiental. El 3 de novembre l’Ajuntament en farà una publicació (Card).
18 juny.- Rosa Forteza i Alejandro Navarro estrenen el seu espectable “Bravura” a l’Auditòrium sa Màniga. Es mantendrà en cartell cada setmana, fins el 10 de setembre (Card).9 juliol.- L’augment de casos de covid a Sant Llorenç fa suspendre diversos actes de l’Espai36 i l’Escola d’Estiu; també es tanca l’Escoleta (Card).
13 juliol.- Per mor del rebrot de covid, se suspenen la majoria dels actes de les festes de sa Coma (Card).
15 juliol.- El local social de la Tercera Edat torna obrir les portes al públic, que havia tancat a principis d’any (Card).
30 agost.- Acaba els seus serveis la cooperativa Aixa, que durant 24 anys s’ha cuidat de les escoletes de 0 a 3 anys de Sant Llorenç, Son Carrió i Sa Coma (Card).
1 setembre.- Es cala foc una part del puig de Son Manxo. S’han cremat 2’48 Ha (Card).
3 setembre.- La presidenta del Govern Balear i l’Ajuntament presenten oficialment als mitjans de comunicació els solars on s’ubicarà la residència de Sant Llorenç, al final del carrer Camp Vell (Card).
1 octubre.- Comissariada per Antoni Sansó, s’inaugura a l’Auditòrium sa Màniga una exposició d’art contemporani dels artistes Jim Bird, Joan Trujillo, Matias Krahn, Michel Beaucage, Horacio Sapere, Cris Pink, Fernando Savino, Mariana Sarraute, Amador Magraner, Amparo Sard, Olimpia Velasco i Natasha Lebedeva.
Posteriorment, cada un d’aquest artistes exposarà als hotels Vista Badia, Biomar, Cala Millor Park, Morito, Mediterráneo, Playa del Moro, Cap de Mar, Castell de Mar, Playa Cala Millor, Marins Playa, Hipocampo Palace i Alicia, en una campanya per potenciar el turisme durant la temporada baixa que ha duit a terme el Consorci de Turisme de Cala Millor (Card).

20 novembre.- En compliment del pacte signat després de les eleccions miunicipals de 2019 entre PSOE, GISC, MES i EL PI, en el dia d’avui se celebra un ple extraordinari per oficialitzar el canvi de batle: els primers dos anys i mig va ocupar el càrrec Mateu Puigròs (GISC) i l’any i mig restant l’ocuparà Pep Jaume (PSOE). (Card).

28 novembre.- Felip Forteza munta una paradeta amb quadres de producció pròpia que els interessats poden adquirir a canvi d’un donatiu. L’import aconseguit (4.350 euros) es destina als damnificats pels volcà de la Palma (Card).
11 desembre.- Es presenta el llibre ”Flor de Card. Sa revista (1972-2012)” de Josep Cortès, que conté un índex general de la puclicació (Card).

12 desembre.- Es projecta un vídeo sobre el 50è aniversari de la fundació del Club Card, que ha realitzat Giralluna (Card).
28 desembre.- l’Ajuntament anuncia que se suspenen tots els actes de les festes de Sant Antoni, per mor de la pandèmia de covid (Card).

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.