Món: ovelles. Preu al 1766

No és bo de fer desxifrar documents antics, be per la lletra, abreviatures, pesos, noms, noms de lloc, doblers…i moltes coses més.
Han caigut a les meves mans un papers allargats (costum en els mercaders de bestiar),escrits a les dues cares;intent esbrinar tot el document però me queden moltes coses a l’aire. Vos mostro el document i el que he desxifrat. Si algú pot aportar més coses serà benvingut .


A la següent imatge senyal el què me pens que he entès.

He entès que a l’any 1766, ovelles,17 ovelles,el nombres de la dreta crec que es el pes, però no sé amb quines unitats,abaix del pes 216 hi ha 2 nombres que deuen ser el preu, però no n’estic segur del nombre ni de quina classe de monedes es tractava. El preu total eren 1080 que es repartien al 50% (540) hi ha el noms del que pagava i del que cobrava,també al segon de darrers escrits es venen “menuders de 318 ovelles i l’ operacio es fa a Villafranca (que no vol dir que sigui la nostra Villafranca,)sino una vila franca on no se cobraven impostos pel bestiar.
I no arrib a més,i esper que lo que crec que he entès sigui encertat. Au, ja he embullat massa.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.