Santoral, 17 de gener

Avui és la festivitat d’un dels sants més populars a les nostres illes: sant Antoni, conegut com a sant Antoni abat, sant Antoni de Viana, sant Antoni del porquet, sant Antoni el Gran o sant Antoni dels ases. Patró dels qui tracten amb bestiar, dels carnissers i dels animals domèstics, de Menorca, de Ciutadella, de Sant Antoni de Portmany i de sa Pobla.

El nom de sant Antoni de Viana es deu a que les despulles del sant estan enterrades a la ciutat de Viena del Delfinat, a França. El nom de la ciutat acabà essent modificat per Viana. En algun cas també se l’anomena sant Antoni de Diana.

No totes les persones amb el nom d’Antoni fan festa avui. Alguns, la minoria, celebren la seva onomàstica el dia de sant Antoni de Pàdua, conegut com a sant ANtoni d’estiu o sant Antoni dels albercocs.

Els altres sants del dia són: Santa Leonil·la, màrtir. Santa Rosalina de Vilanova, verge. Sant Sulpici, bisbe.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.