Entorn: Flors d’ametler

També s’hagués pogut titular, ha començat la festa!.
Comença la festa del despertar a fora vila!. Es un dir, perquè com sabem el despertar mai no para. Però cert és que les primerenques flors d’ametler, espectaculars i de suau aroma capten l’atenció i conviden al passeig contemplatiu.

En el nostre entorn, i després de la xilella, potser seria més curós parlar en passat: “captaven l’atenció…”, lluny queden els camps emblanquinats i la suau caiguda dels sèpals blancs semblants a flòbies de neu, però d’ametlers, alguns encara en queden.
Mostren una flor idònia per a una classe pràctica orientada a l’estudi de la morfologia de les flors. Es detecten a simple vista i perfectament sèpals, pètals, estams i pistil.
Pètals blancs o rosacis que humits i aferrats a l’ungla del dit també conviden a jugar “ara ve en Pere, ara se’n va” amb els infants més petitons.

Les imatges son del dia de Reis. Enguany s’han avançat uns dies. En general les excursions per contemplar la florida dels ametlers es programaven per al més de febrer. En tot cas i al ser una flor efímera no acostuma a respectar programacions llargues en el temps.
Apa, idò!

Informacions:
Viquipèdia

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.