Els socialistes sí que complim: apujam les pensions

Beatriu Gamundí, diputada del grup parlamentari socialista ens ha tramès el següent article

Els socialistes sí que complim: apujam les pensions

La meva padrina, quan li demanaven de manera indiscreta i públicament de quin partit era, ella amb un somriure sempre responia: “jo som del partit que puja les pensions!”

Això és al que es va comprometre el Partit Socialista a les passades eleccions i avui ja és una realitat. Aquest mes de gener, més de 200.000 pensionistes a Balears ja hauran vist com han cobrat més en el darrer rebut de la pensió. Fets, i no paraules.

Ara fa uns mesos, el Govern d’Espanya, amb Pedro Sánchez al capdavant, va aprovar una reforma de les pensions perquè cada any s’actualitzassin en funció de l’IPC. Això, a la pràctica, el que vol és que si apugen els preus dels productes bàsics, les pensions també han de pujar, perquè els pensionistes no perdin poder adquisitiu.

A més, a més, haureu sentit a dir que amb aquesta reforma també s’assegura el sistema públic de pensions. És a dir: garantir que els nostres joves també tendran les seves pensions quan arribi el moment.

Però posem negre sobre blanc. Quina diferència suposarà per a un pensionista que governi l’esquerra en lloc de la dreta. Idò amb el model del PP, enguany, les pensions haurien pujat poc més de 100 euros a l’any. En canvi, i gràcies a que governam l’esquerra i que complim amb les nostres promeses, la pensió mínima pujarà més de 1000 euros a l’any, 74 euros més cada mes.

Perquè vos pugueu fer una idea millor, una pensió mitjana de viduïtat de 649 euros el 2017, si no s’haguessin fet els canvis i seguís el sistema del PP, ara el 2022 suposarien 658 euros al mes, mentre que amb el nou model cobraran 711 euros, és a dir, 53 euros més.

De la mateixa manera, una pensió mitjana de jubilació de 1.071 euros el 2017, cobraria 1.085 euros en 2022 amb el model anterior i amb la nova reforma, passarà a cobrar 1.182, és a dir 97 euros més al mes i 1.353 euros a l’any.

Recordau quan el PP va congelar les pensions? O quan envià aquella carta explicant que la crisi els obligava a pujar míserament les pensions de tots els nostres majors? Que enviar la carta ja costava més diners que la pujada de les pensions! Idò bé, sembla que no les volien apujar aleshores i tampoc les voldran apujar ara, perquè ja s’hi han oposat. A veure com la senyora Prohens pot explicar que no li pareix bé que pugin les pensions…

A pesar de viure moments d’incertesa, els socialistes, des de totes les institucions on governam, hem tengut clar des del minut zero que aquesta crisi s’havia de gestionar d’una manera completament diferent a com ho va fer la dreta ara fa deu anys.

Enfront de la dreta i l’extrema dreta, que s’oposen a que pugin les pensions o, fins i tot, promouen que es privatitzin, els i les socialistes continuarem fent feina per garantir pensions dignes avui, demà i sempre.

I vos, de quin partit sou?

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.