Món: el pinsans de’n Darwin

En Darwin en paral.lel amb Wallace varen treure la teoria de l’evolució de les espècies mitjançant seleccio natural. El primer va estar embarcat amb el vaixell Beagle donant la volta al món (amb la finalitat de recopilar dades geogràfiques) quasi 5 anys entre el 1831 i 1836.

Al passar i fer estada un temps a les illes Galápagos, a 900km al ponent de Equador, se n’adonà (entre altres fets) que els pinsans variaven d’una illa a l’altra i va deduir que era mes probable que les variacions entre ells es deguessin a avantatges evolutives més que a migracions repetides, o sigui que els pinsans presentaven varietats adaptades a cada illa.

Pareix encertat que si ho feien els ocells també ho poríen fer tots els essers vius, inclòs el gènere home.
Dos anys després de l’arribada del viatge, a 1838, ja tenia enllestida la teoria de la seleccio natural. Que no va publicar fins a 1859 i a la força perquè no se li adelantas en Wallace, que de forma independent arriba a les mateixes conclusions.
Hem de reconèixer que no era fàcil la cosa, pensau que en aqell temps ,segons l’Esglesia, que tenia molt de poder, la terra només tendria 4.000 anys,i per explicar l’evolució es necessitaven moltes desenes de mils d’anys.
Vos afegesc una foto del pinsans embalsamats que va dur d’allà (reconeixia ell que era mal embalsamador)
.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.