Santoral, 27 de febrer

Beata Francinaina Cirer. Sant Gabriel de la Dolorosa, religiós passionista. Sant Baldomer, sotsdiaca de Lió, antigament era el patró dels manyans i dels captaires. Santa Honorina, verge.

Destacam avui la figura de la beata Francinaina Cirer.  Francinaina Cirer i Carbonell va néixer a Sencelles i va viure entre els segles XVIII i XIX. Filla de conradors, a l’edat de 40 anys, quan ja havia mort el seu pare, posa tots els seus bens al servei d’una idea: la vida comunitària al servei dels malalts. Amb l’ajut del rector Joan Molinas funda la Casa de la Caritat. Està enterrada al convent de les Germenes de la Caritat de Sencelles. Fou beatificada pel papa Joan Pau II i és la patrona dels catequistes.

Urna funerària de la beata. http://www.hermanasdelacaridadsvp.com/

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.