El ple de l’Ajuntament de Manacor va arrecar amb la Declaració Institucional en motiu del dia Internacional de les Dones i a favor d’Ucrania i la pau

El ple municipal de l’Ajuntament de Manacor celebrat el passat 15 de març va arrencar amb la Declaració Institucional en motiu del 8M – Dia Internacional de les Dones, a càrrec de la delegada d’Igualtat, Carme Gomila; i amb la Declaració Institucional a favor d’Ucraïna i la pau, a càrrec del batle de Manacor, Miquel Oliver.

La sessió plenària va aprovar inicialment el passat dilluns horabaixa amb els onze vots de l’equip de govern (MÉS-Esquerra, PSIB-PSOE i Podem) i l’abstenció de l’oposició (PP, El Pi i AIPC-SyS) el reglament que defineix els usos de les cinc cases i escoles rurals propietat de l’Ajuntament. Aquestes edificacions foren construïts durant la segona dècada dels anys XX i són les cases del Puig de Son Talent i les escoles rurals del Puig d’Alanar, sa Murtera, Son Negre i s’Espinagar.

L’Ajuntament de Manacor, conscient del valor patrimonial d’aquests edificis i del seu entorn, així com de les seves possibilitats d’ús i aprofitament, ha considerat necessari definir un marc per regularitzar l’ús d’aquests edificis i les finques que ocupen. Aquest marc es basa en l’aprofitament social dels recursos públics en harmonia amb la preservació del patrimoni i del seu entorn natural.

El delegat de Medi Ambient, Sebastià Llodrà, ha explicat que la finalitat d’aquest reglament és garantir l’ús adequat i la conservació correcta d’aquestes finques públiques i regular les normes a les quals s’han de subjectar les persones usuàries. L’Ajuntament de Manacor posa aquestes instal·lacions a disposició d’associacions i entitats per afavorir l’associacionisme al municipi. Les cases i escoles rurals es destinen a la realització d’activitats socials, recreatives, educatives, culturals i d’oci. Les activitats que s’hi desenvolupin han de ser respectuoses amb l’entorn i el medi ambient.

Una de les novetats és que les cases i escoles rurals es declaren espais sense fum: com a mesura de prevenció d’incendis, no es permet fumar a les cases i escoles rurals, tant a l’interior com a l’exterior, ni fer-hi foc.

Les persones usuàries podran fer ús de les instal·lacions des de les 9 h del matí del dia reservat fins a les 9 h del dia següent. Així mateix, s’estableix l’obligatorietat de no fer renou a partir de les 23 h.

El reglament també estableix un preu únic de 50 euros per dia i una fiança de 100 euros, que serà retornada una vegada s’hagi comprovat que no s’han produït desperfectes i que les instal·lacions s’han deixat netes.

Impost de Plusvàlua municipal

El ple municipal ha aprovat també inicialment la Modificació de l’Ordenança Fiscal reguladora de l’Impost sobre l’Increment del Valor dels Terrenys de Naturalesa Urbana per adaptar-la a les tres sentències dictades pel Tribunal Constitucional. Les principals novetats, segons ha explicat la delegada de Promoció Econòmica, Maria Antònia Truyols, són que passa a tributar aquella plusvàlua obtinguda quan el període de generació d’aquest benefici sigui inferior a un any, amb un coeficient màxim aplicable de 0,14 sobre el valor cadastral; la segona modificació fa referència a què quan no hi hagi increment patrimonial no es produirà l’increment de l’impost; i finalment, es modifica la determinació de la base imposable, que passa a tributar aplicant-se una estimació objectiva molt més estratificada. «Es tracta d’una rebaixa impositiva molt important d’aproximadament 346.000 euros per als ciutadans de Manacor», ha explicat Truyols.

Incorporació de romanent municipal

El ple de l’Ajuntament de Manacor ha aprovat amb els vots de l’equip de govern i l’abstenció de l’oposició incorporar 3.104.706,84 del romanent municipal, dels que:

– 215.306,84 euros es destinaran a l’adquisició dels terrenys per a l’ampliació de l’aparcament de l’Hospital de Manacor.

– 57.400 euros per a maquinària, instal·lacions i utillatge de Turisme, torres de vigilància.

– 2.245.000 euros per a reformar l’edifici municipal de Can Bauçà, situat al carrer Major.

– 188.000 euros per la millora del contracte de socorrisme davant l’actualització de la catalogació de les platges del municipi.

– 398.969 euros per a la futura escoleta municipal de s’Illot.

Pla Director del Servei de Biblioteques

La sessió plenària ha aprovat per unanimitat el Pla Director del Servei de Biblioteques de l’Ajuntament de Manacor. Inclou tres grans apartats: context del municipi, diagnosi del servei existent, i propostes d’actuació que engloben creació de nous espais, entre d’altres, amb una calendarització fins a 2027.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.