Santoral, 23 de març

Sant Josep Oriol i sant Toribi de Mogrovejo, bisbe de Lima.

Sant Josep Oriol, prevere de Barcelona que va viure entre els segles XVII i XVIII. És un sant molt venerat a Barcelona al qual se li atribueixen gran quantitat de curacions i miracles. Va ser beneficiat eclesiàstic de l’església de santa Maria del Pi a la ciutat comtal.

Havia estat el patró dels falsificadors de moneda. Es conta que estant sense un ral va tallar un rave en rodanxes i aquestes es convertiren en monedes. Invocat contra les malalties gangrenoses i el mal de cames.

Estàtua a la plaça que duu el seu nom, a Barcelona. https://ca.wikipedia.org/wiki/

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.