Canvi d’hora. Horari d’estiu (i III)

Continuam amb el tema del canvi d’hora quan encara notam els efectes del pas de l’horari d’hivern a l’horari d’estiu.

Quedava pendent respondre a algunes de les preguntes que ens havíem formulat:

  • Quin horari preferim, el d’estiu o el d’hivern?
  • Enguany serà el darrer any de canvi d’horari?
  • Per què no anam sincronitzats amb l’hora que ens tocaria per la nostra posició geogràfica (segons el meridià)

Preferim l’horari d’estiu o el d’hivern?  Si ho demanam a amics, parents i coneguts la divisió d’opinió és total. Tants de caps, tants de barrets, però l’enquesta que mencionàvem ahir deixà clar que el 64% dels europeus prefereixen l’horari d’estiu.  A Espanya, segons una enquesta del CIS, el 70% dels enquestats prefereixen l’horari d’estiu. Tot i això, si algun dia es deixa de fer el canvi d’hora, a Espanya, és molt possible que s’opti per l’horari d’hivern. Una comissió d’experts fa feina sobre el tema, però ja sabeu que si volem que una qüestió s’eternitzi, un bon camí és crear una comissió que estudiï el tema.

El 2022 serà l’any de l’últim canvi d’hora?

No hi ha resposta definitiva a aquesta qüestió. Sembla que l’horari permanent és un tema enquistat que no troba el desllorigador per tirar endavant. Haurem d’esperar noves. Estats Units ha aprovat deixar de fer el canvi el 2023. Tal volta, com moltes altres vegades, hi anirem al remolc.

L’Espanya peninsular i les Illes Balears estan sincronitzades amb l’hora que marca el nostre meridià?

Aquest tema ja l’hem tractat altres vegades a card.cat. Intentaré fer-ne un resum.

El mes de març de l’any 1940, el general Franco decidí que Espanya  tendria la mateixa hora que Itàlia i Alemanya, per tant avançàrem una hora respecte de l’hora solar. Si tornàssim a l’horari anterior a aquest canvi tendríem l’hora que té Portugal i les Illes Canàries, una hora menys!

 

 

 

 

 

El nostre horari nazi de cada dia

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.