Què trobau del pla de mobilitat final de Sant Llorenç?

Després de moltes proves i provatures, de mesos d’estudi, de reunions amb veïns i comerciants… sembla que finalment l’Ajuntament no s’ha decidit a donar el darrer pas i  ha donat marxa enrere amb la seva idea de deixar un poble sense cotxes. Segons comenten des de l’Ajuntament les al·legacions del comerciants i veïns els han fet canviar d’idea. Però i vosaltres què en trobau? Ha faltat coratge per donar aquest pas? Les properes eleccions a un any vista han pogut afectar? O realment el poble no estava preparat i no s’ha de fer aquesta passa decisivia fins que la voluntat del poble no sigui clara?

Contestau a través dels comentaris o a les mateixes xarxes socials per donar a conèixer el vostre parer.

Personalment aprofitaré aquestes línies per ser el primer a dir la seva i no amagaré que em feia especial il·lusió que Sant Llorenç, igual que han fet Son Servera i Manacor, pogués donar la passa de fer el poble per a vianants, i que aquest pas enrere m’ha decebut bastant. Segurament hi ha hagut veus crítiques (com a tota nova decisió) que han cridat fort, però també és ver que qui estava  a favor també són molts i no han fet tant de renou i potser per això no han estat tan escoltats.

No deixa de ser una opinió personal, però mai he vist un poble que sense cotxes, degudament embellit, on la gent s’hi pogués passejar i deixar el cotxe a una distància apte (de la Unitat Sanitària a la Plaça o dels aparcaments del Torrent a la plaça de l’Ajuntament no hi ha més de 100 metres) tengui perjudicis. Potser l’error ha estat aquestes setmanes d’assaig amb barreres per aquí, direccions prohibides per allà… que han desorientat i preocupat la gent. Potser es podria haver fet un pla més clar i menys embullós i contundent, i posar-lo des d’un bon principi. Qui sap… a posteriori és fàcil xerrar. El fet és que tornam tenir el poble amb cotxes, un carrer Major sense embellir (fa més passejera el Carrerillo per no anar més enfora), amb carrers que unes hores hi pots entrar i altres no, uns dies sí i altres també, i, com no, ja tornam a visualitzar les nostres ja patrimomials barreres grogues. I un dubte a l’horitzó… algun partit polític gosarà ara, després d’aquesta desfeta, dur en el seu programa un poble lliure de cotxes?

Però aquesta només és la meva opinió. Ara volem saber la teva… I tu què opines estimat lector?

4 pensaments a “Què trobau del pla de mobilitat final de Sant Llorenç?


 1. Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /homepages/43/d867756014/htdocs/clickandbuilds/cardPuntCat/wp-content/plugins/gd-star-rating/code/blg/frontend.php on line 574

  Com a veïnada del centre, estic d’acord amb cada una de les teves paraules. Moltissims de veïnats del centre estavem alabats amb tenir més poc trànsit, i més tranquilitat… A nosaltres no ens han consultat… Moltes gràcies ajuntament per no escoltar uns veïnats i fer cas a uns altres, crec que no vos interessava massa embellir Sant Llorenç. Animo a la gent a anar a peu, ò agafar una bicicleta, i demano respecte per als veïnats del centre, mereixem tranquilitat, no cotxes aparcats de qualsevol manera…

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0 (from 0 votes)

 2. Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /homepages/43/d867756014/htdocs/clickandbuilds/cardPuntCat/wp-content/plugins/gd-star-rating/code/blg/frontend.php on line 574

  Bones, visquent a sa costa i mirant-ho des de fora, fa s’impresió de improvisacio total, ara si ara no, pero com quasi tot dins aquest ajuntament, segons bufa el vent!!!

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0 (from 0 votes)

 3. Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /homepages/43/d867756014/htdocs/clickandbuilds/cardPuntCat/wp-content/plugins/gd-star-rating/code/blg/frontend.php on line 574

  No n’estic gaire al dia, però he d’entendre que s’ha tirat enrere TOT el pla de mobilitat urbana sostenible o només parcialment? . Catxis , si és així, què en farem ara de tot el consens al que s’havia arribat? Suposo que es desconsensuarà i llestos. I, si és així, què passa amb tots els doblers públics que s’hi han invertit entre redaccions de plans, senyalització, canvis de senyalitzacions? Els donam per perduts? I què farem, si s’ha canviat totalment , retornarem a l’estat inicial? Per tot?
  En fi, ja dic, no n’estic gaire al dia, però tampoc no em sorpren; al cap i a la fi, no hi ha manera de mantenir els “pilonets” que, teòricament, tanquen la circulació no sé quins dies ni quines hores però ja dic, la tanquen, al menys en teoria, a un lloc mínimament segur per tal de prevenir que cap al·lot (o no tan al·lot) l’agafi i la tiri a ca el veïnat (això va passar ahir, dia 9). Com tampoc no hi ha manera de desploblar els carrers de les barreres que tanquen però que no tanquen, no sabem quins dies ni quines hores, però que també tanquen.
  Idò, si no hi ha manera de llevar i posar pilonets sense que quedin tirats per enmig de qualsevol manera, si no hi ha manera de fer desaparèixer d’una vegada per sempre les barreretes, si no hi ha manera que la Plaça de l’Esglèsia deixi de ser un aparcament (en zona no inundable gràcies a Déu) volíem dur a terme un projecte que canviés casi de dalt a baix la mobilitat llorencina?

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0 (from 0 votes)

 4. Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /homepages/43/d867756014/htdocs/clickandbuilds/cardPuntCat/wp-content/plugins/gd-star-rating/code/blg/frontend.php on line 574

  Són coses que només poden passar a Sant Llorenç. A veure si deixen de confondre a tots els que vivim aquí, si s’havia pres una decisió s’hauria de ser conseqüent si és per un bé per tots. També he de dir que no li veig el sentit al alguns dels canvis de direccions que han fet, fan rialles. Com a veinada del centre dir que esteim farts de barreres i senyals que se posen i se treuen, no podem posar una cosa definitiva com fan a tots els altres pobles ? Aquí al final tanmateix ningú en fa cas, passen cotxes i motos quan volen, per on volen i a tota velocitat! Si ho fan, que ho facin bé! Que facin valer tots els euros que mos ha costat aquest projecte!

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0 (from 0 votes)

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.