Joves i emancipació: crònica d’una emergència

El Consell de la Joventut de les Illes Balears (CJIB) ha presentat l’informe de l’Observatori d’emancipació del primer semestre de 2021.

Els resultats d’aquest informe ofereixen unes dades alarmants ja que la població jove de les Illes Balears cada dia ho te més difícil per emancipar-se. Actualment només un 16,2% dels joves d’entre 16 i 29 anys està emancipat, un 5% menys que al 2018.

“L’emancipació d’aquest semestre ha estat la més baixa des de 2006, els joves amb el sou mitjà actual podrien accedir a una vivenda de 29,3m2” va comentar Elena Ruiz, presidenta del Consell de la Joventut d’Espanya.

El 42% de la població jove de Balears treballava a la primera meitat del 2021 i encara així es necessitaria destinar el 97,8% del salari individual al lloguer o el 82,9% a la quota hipotecaria.

“Liderem la tassa d’ocupació, estem a la cua de la tassa de temporalitat però també tenim el cost més alt d’accés a la vivenda” va remarcar en Jordi Prunés i Moyà, vocal de relacions externes del Consell de la Joventut de Balears.

Aquest informe també ens proporciona dades relatives al gènere i on es pot veure que encara es més complicat per a les dones. “A Balears un 90% dels homes o fan a jornada completa mentre que només ho fan un 75% de les dones, i el 68,9% de les persones que treballen a temps parcial ho fan de manera involuntària” va explicar el sociòleg Joffre López Oller, autor de l’Informe.

Unes dades desoladores que representen que el 30% de la vida laboral dels joves de balears seran feines precàries.

Podeu consultar l’informe sencer a INFORME

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.