Santoral, 13 de juny

Sant Antoni de Pàdua. Sant Fandila, prevere. Sant Aventí, màrtir. Santa Aquil·lina, verge.

A Mallorca la majoria de Tonis, Antònies i Tonines fan festa el mes de gener, però n’hi ha alguns que celebren la seva onomàstica tal dia com avui, festivitat de sant Antoni dels albercocs.

Sant Antoni de Pàdua va ser un  prevere franciscà, doctor de l’Església, nat a Lisboa al segle XII. Era patró dels botiguers i del ram de la construcció, dels traginers i dels candelers. Invocat de les coses perdudes, de les fadrines que es volien casar i per la gent de la mar perquè tenguessin una bona navegació i una bona pesca. Abans que sant Valentí li agafés el lloc era considerat el patró dels enamorats i invocat contra el mal d’amor. Morí el dimarts, 13 de juny de l’any 1231 i per això era invocat per tal de deslliurar la mala sort dels dimarts que coincideixen amb el dia 13.

Calendari de l’ermità. https://www.calendariermita.cat/

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.