Les escoles i cases rurals municipals de Manacor estrenen reglament d’usos i pàgina web

El nou sistema de reserva de les escoles i cases rurals de l’Ajuntament de Manacor entrarà en funcionament aquest dimarts 14 de juny a partir de les 9 h del matí mitjançant una nova pàgina web que recull tota la informació relativa a aquestes infraestructures municipals, així com el reglament d’usos. La nova pàgina web www.casesruralsmanacor.com també permetrà fer el pagament.
El batle de Manacor, Miquel Oliver, acompanyat del delegat de Medi Ambient i Mobilitat, Sebastià Llodrà, i del tècnic de Medi Ambient, Antoni Pascual, han presentat aquest dilluns des de l’escola rural de sa Murtera el nou reglament d’usos aprovat recentment pel ple de l’Ajuntament, la nova imatge, la nova pàgina web i el nou sistema de reserva.
Les cases es podran reservar de les 9 h fins a les 9 h del dia següent, amb una taxa única de 50 euros diaris més un dipòsit de 100 euros per reserva. Estaran exemptes de pagament les entitats o associacions que promoguin activitats que comptin amb informe positiu de l’Ajuntament. Les reserves es podran fer fins a un màxim de tres mesos i amb un mínim de 5 dies d’antelació.
Després de dos anys i mig de pandèmia, en què les cases i escoles rurals han estat tancades al públic en general, però que han seguit prestant servei en tres eixos bàsics: social, acollint persones arribades a Mallorca en pastera, així com espai alternatiu a l’alberg de transeünts en el moment àlgid de la pandèmia; educatiu, ja que ha permès alliberar espai a escoles d’Educació Infantil i Primària, a aules d’Aproscom, etc; i sanitari, ja que han acollit formació del personal sanitari. El batle de Manacor, Miquel Oliver, ha recordat que aquest parèntesi ha estat «una oportunitat per repensar i redefinir quin model d’escola rural volem i evitar aquell que no». Així, els eixos principals que marquen aquesta nova etapa són «la posada en valor del patrimoni, l’aprofitament social dels recursos públics, l’entorn eminentment natural i afavorir l’associacionisme i les entitats, sobretot després de la pandèmia», ha afegit.
Les cinc escoles i cases rurals de l’Ajuntament de Manacor – les cases del puig de Son Talent i les escoles rurals del Puig d’Alanar, sa Murtera, Son Negre i s’Espinagar – compten amb un nou reglament regulador dels usos, aprovat recentment amb la voluntat que sigui perdurable. Segons el nou reglament, l’escola rural del Puig d’Alanar tendrà un ús prioritàriament educatiu, esportiu, cultural i social. «L’Ajuntament posa aquesta escola rural a disposició d’associacions i entitats amb la clara intenció d’afavorir l’associacionisme al municipi», ha explicat el delegat de Medi Ambient, Sebastià Llodrà. D’aquesta manera, en alguns casos hi haurà la possibilitat d’exempció de pagament. Pel que fa a les escoles rurals de sa Murtera i les cases de Son Talent, tendran prioritàriament un ús d’oci, educatiu, esportiu, cultural i social, mentre que les escoles rurals de Son Negre i s’Espinagar no tenen un ús prioritari definit.
Una de les novetats és que les cases i escoles rurals es declaren espais sense fum, tant a l’interior com a l’exterior del recinte. D’aquesta manera es volen prevenir incendis, la generació de residus i millorar la salut de les persones usuàries. De fet, també es prohibeix expressament encendre qualsevol tipus de foc, sigui quina sigui la seva finalitat, en qualsevol lloc que no sigui l’indicat. Les torrades i barbacoes només es podran realitzar a l’exterior i fora de l’època de risc d’incendi. Tampoc no estarà permesa la instal·lació o ús de jocs o castells inflables i piscines de qualsevol tipus. Els nous horaris contemplen la prohibició expressa de fer renou a partir de les 23 h. «L’objectiu d’aquesta nova normativa és l’estima i el respecte cap a l’espai natural on s’ubiquen aquestes cases i escoles rurals», ha explicat Llodrà.
Així mateix, l’Ajuntament també ha dissenyat i penjat cartells amb les normes d’ús, que fan incidència en la necessitat de mantenir les zones netes, el tractament selectiu dels residus, l’ús racional de l’aigua corrent, així com la comunicació de desperfectes.
En cas d’incompliment de les normes, el nou reglament contempla un règim sancionador amb sancions lleus de 75 euros, sancions greus de 250 euros i sancions molt greus de 750 euros.
L’Ajuntament estudia la possibilitat d’instal·lar càmeres de videovigilància, així com altres sistemes de gestió dels accessos a les instal·lacions, i la posada en marxa d’una app.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.