L’Esport femení serverí enceta les Festes de Sant Joan 2022 amb un pregó plural i que ha posat en valor l’esport i la igualtat

Un pregó en clau de dona, un pregó en femení plural, ha inaugurat dues setmanes de festa a Son Servera. I és que enguany l’Ajuntament ha volgut retre homenatge a totes les joves i dones serverines esportistes.

Així la batlessa, Natalia Troya, ha presentat el gran grup de dones que han format part d’aquest pregó. Un homenatge a la seva professió però també «perquè, més enllà de les seves disciplines esportives, són sobretot un referent des del punt de vista de la igualtat, de la superació i de l’esforç, i per contribuir a normalitzar aquesta igualtat en un àmbit, l’esport, fins no fa gaire només visibilitzat des del vessant masculí. Totes elles representen la igualtat d’oportunitats», ha explicat Natalia Troya en el seu discurs.

El pregó l’ha encetat la futbolista Virginia Torrecilla, una de les esportistes serverines més internacionals, mostrant l’orgull de totes les participants de ser part d’aquest dia i demanant l’orgull de Son Servera com a poble «de tenir grans esportistes que destacam en moltes disciplines esportives que encara no sempre reben el suport mediàtic que ens mereixem».

Alícia Martínez, campiona de Balears de Taekwondo i una altra de les encarregades de difondre aquest pregó, ha continuat fent un repàs de totes les disciplines en les quals Son Servera té representació femenina i anomenant totes les dones i joves que avui rebien aquest reconeixement.

Per acabar, Yaiza Moreno, promesa balear de tir amb fona, ha demanat «alçar la bandera de la igualtat, tal com la de les festes de Sant Joan de Son Servera» i ha agraït una vegada més haver pensat en elles per a aquest dia.

Juntament amb elles tres, Núria Iturrioz Servera i Sandra Vázquez Garrido, en l’àmbit del golf; Noa López en taekwondo; Aina Sureda, en ciclisme; Marga Roig, en la disciplina de judo; Rosa M. Andrés, en tenis; Maria Massanet, en pàdel; Malén Riera, en la modalitat de paddle surf; Marga Benítez, en la modalitat de curses de córrer de llarga distància; Marta, Sandra i Núria, en representació del CD Serverense Femení; Paula Sureda, Marta Sureda, Adriana Giralda, Núria Dols i Carme Ginard, en representació del Bàsquet Son Servera, i Marta Mellado, Júlia Jiménez, Núria Lliteres, Martina Sánchez i Julieta Expósito, en representació del Voleibol Son Servera, han estat la resta d’esportistes reconegudes avui vespre.

L’acte del pregó s’ha tornat a celebrar davant l’Ajuntament com sempre s’havia fet abans de la Covid 19, i també ha tengut de nou l’actuació dels Xeremiers des Puig de sa Font i dels castellers Al·lots de Llevant.

Unes festes que divendres mateix continuaren amb el tradicional sopar a la fresca. Les Festes de Sant Joan 2022 s’allargaran fins al pròxim diumenge, 26 de juny, amb actes per a tots els gustos i totes les edats.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.