L’ajuntament de Manacor signa el primer conveni per convetir un buc fora d’ordenació en 12 pisos de protecció oficial

LA PROMOTORA CEDIRÀ UN DELS PISOS DE 50 METRES QUADRATS A L’AJUNTAMENT, QUE SERÀ DESTINAT A SERVEIS SOCIALS
L’Ajuntament de Manacor ha signat un conveni amb Molinar Vida Sana SL per a l’aplicació del règim especial de les edificacions inacabades amb llicència caducada, regulat al decret llei de mesures urgents en matèria d’habitatge aprovat el 2020 per part del Govern de les Illes Balears.

L’objecte del conveni consisteix en la finalització de les obres d’una edificació inacabada ubicada en un solar de 157,60 metres quadrats de superfície i 4 plantes situada a l’avinguda Mossèn Alcover, 72 de Manacor. Amb aquesta iniciativa de col·laboració públic-privada es contribueix a millorar la imatge de la ciutat, reduint el número de les nombroses construccions inacabades i, sobretot, s’incentiva la creació d’habitatges destinats a protecció oficial.

El buc objecte del conveni es troba situat en sòl urbà i amb ús residencial permès pel planejament vigent. Gràcies a aquest acord es podran finalitzar les obres d’aquesta construcció inacabada, iniciades a l’any 2005 i posteriorment paralitzades per mor de la crisi econòmica del 2008. Els pisos que s’hi construiran seran destinats a habitatges de protecció pública. Aquesta promoció d’habitatges protegits comptarà amb 12 pisos d’entre 44 i 50 metres quadrats, que seran destinats a la venda. Les obres tenen un termini d’execució de 30 mesos, que es podran prorrogar per causa justificada.

L’entitat Molinar Vida Sana SL serà la promotora de la totalitat de les obres i amb aquesta finalitat ha encarregat la redacció del projecte d’aquest edifici plurifamiliar. Els habitatges seran destinats a protecció oficial, sense perjudici de mantenir usos compatibles amb aquesta qualificació als locals i garatges de la planta baixa. D’acord amb això, la promotora ja ha sol·licitat a l’Ajuntament de Manacor la corresponent llicència urbanística d’acord amb aquest projecte, que serà atorgada una vegada s’hagi signat el conveni.

Aquest conveni no suposa cap cost per a les arques municipals i permetrà l’adquisició gratuïta per part de l’Ajuntament d’un habitatge totalment acabat de 50,28 metres quadrats, que també serà destinat a protecció oficial i esdevindrà el primer pis del parc municipal d’habitatges de protecció pública de Manacor.

En nom de l’Ajuntament de Manacor, la delegada d’Urbanisme, Núria Hinojosa, ha signat aquest acord amb el propietari i promotor d’aquesta obra, Tolo Monserrat. El batle de Manacor, Miquel Oliver; el conseller de Mobilitat i Habitatge, Josep Marí; i la directora general d’Habitatge, Cristina Ballester, també han assistit a l’acte.

El batle de Manacor, Miquel Oliver ha destacat la importància de la disposició addicional per tal que edificis similars al de l’avinguda Mossèn Alcover, 72 puguin acollir-s’hi i ser destinats a HPO. «Aprofitar aquests edificis inacabats suposa beneficis a quatre bandes: per a la gent que no pot accedir a un habitatge a preu lliure, a nivell urbà perquè reduïm el nombre d’edificis inacabats, als promotors els dóna l’oportunitat d’acabar edificis a mig construir, i a l’Ajuntament perquè obre la porta a poder tenir un parc d’habitatge protegit propi», ha assegurat. «Tan de bo aquest buc sigui el primer de molts, i puguem acabar els més de 70 edificis inacabats que hem comptabilitzat al municipi», ha conclòs.

Per la seva banda, la delegada d’Urbanisme, Núria Hinojosa, ha dit que «ja sabem que la política municipal no sempre és agraïda, però dies com avui fan que tot valgui la pena: aconseguim que un buc que estava aturat des de feia 15 anys, no només s’acabi, sinó que a Manacor hi hagi 12 pisos més a disposició de famílies que ho necessiten i un d’ells sigui cedit gratuïtament a l’Ajuntament. Seguirem fent feina perquè sigui el primer exemple de molts d’altres que han de venir darrere», ha assegurat Hinojosa.

El conseller de Mobilitat i Habitatge, Josep Marí, ha agraït a l’Ajuntament de Manacor «la feina feta per trobar una solució» a aquesta conjunció de problemes. El representant de la promotora, Tolo Monserrat ha donat les gràcies a l’Ajuntament de Manacor per la col·laboració per poder tirar endavant la primera promoció d’aquestes característiques a les Illes Balears.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.