Bons resultats al 2021 en la separació de residus als hotels i establiments turístics del municipi llorencí

El dijous 23 de juny es va presentar a l’Auditori Sa Màniga, a càrrec del regidor de Medi Ambient Jaume Bassa, i la tècnica Neus Andreu, els resultats de les diferenciades de residus dels generadors singulars de l’any 2021. A l’acte hi va assistir el batle Pep Jaume, regidors i representants dels sector hoteler i restauració.
Un total de 42 establiments turístics i comercials han participat d’aquest programa que aquest 2022 complirà dotze anys de l’aplicació al municipi llorencí. Els establiments han aconseguit un estalvi total de 60.782,84€, que es repartirà entre els 33 establiments turístics que han separat més d’un 40% dels seus residus de paper, vidre, envasos lleugers i FORM. Dels establiments participants, 9 no han assolit els objectius marcats a l’Ordenança fiscal.
Durant el 2021 es van separar per fraccions:295.563 kg de paper i cartó; 219.105 kg d’envasos lleugers; 163.804 kg de vidre; 1.352.734 kg de bio residus.
La tècnica de Medi Ambient, Neus Andreu, va informar dels resultats aconseguits i el regidor de Medi Ambient, Jaume Bassa, va mostrar la seva satisfacció pels bons resultats a nivell municipal, ja que la mitjana de recollida selectiva compleix els objectius marcats a la nova llei de residus. A més, va dir, que alguns establiments hotelers es prenen molt seriosament la sostenibilitat i que les tasses de recollida selectiva superiors arriben al 70% que és un bon nivell. Va animar als que no arriben al 40% perquè facin l’esforç necessari per augmentar la recollida selectiva i beneficiar-ser de la tarifa diferenciada. Com a reptes de futur va remarcar que fa falta millorar la quantitat d’impropis que es troben sobre tot a la fracció d’envasos, i es van presentar les tendències que es marquen a la llei de residus.
Finalment van parlar de l’aplicació diferenciada al sector Horeca, incorporant bars, cafeteries, restaurants i locals comercials.
Per acabar la seva intervenció Jaume Bassa va declarar que la intenció de l’Ajuntament es continuar apostant per la prevenció amb la idea que “el millor residu és el que no es produeix”.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.