Entorn: Herba de cinc nirvis

L’altre dia (de pagès) vaig tenir ocasió de visitar les instal·lacions del projecte T’estim. Un projecte de l’Estel de Llevant que complementa el Viver Bio Estel de Llevant, on s’hi poden trobar planters diversos.

Certament hi ha molt per aprendre, re-mirar i valorar.!

Una de les coses que em va sorprendre és que en el sequer també hi havia diversos departaments d’herba de cinc nirvis (Plantago lagopus). La mateixa que creix esponerosa en el galliner o vora els camins.

Es veu que, de banda ser comestible -antigament es menjaven les seves fulles tendres en ensalada-, també te certes habilitats terapèutiques: En medicina popular s’ha usada com a refrescant, diürètica, antiinflamatòria, antisèptica, astringent, oftàlmica, cicatritzant, per al tractament de l’asma, diarrees i constipats

Informacions:
Viver Bio
Projecte T’Estim
Herbari virtual
Menuda natura

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.