Celebrats els tradicionals concerts d’estiu de L’Orquestra de l’Aula de Música Contemporània del Conservatori de Felanitx

El dijous dia 30 de juny, a l’Església de Sant Felip Neri de Palma , i divendres dia 1 de juliol al pati del Conservatori de Felanitx, l’Orquestra de l’Aula de Música Contemporània del Conservatori de Felanitx, baix la batuta del seu director Josep Prohens, va dur a terme dos magnífics concerts d’estiu amb l’estrena d’obres molt diverses , compostes expressament per l’ocasió.
Les obres sempre són encarregades a compositors de Balears o relacionats amb les Illes, unes obres que s’han d’ajustar als instruments que hi haurà matriculats durant el proper curs.
El director Josep Prohens, no pot encarregar les obres fins que no sap les incorporacions noves i els instruments que tindrà, hi a més, té alumnes que passen a nivells superiors i deixen el conservatori. Tot i així són molts els ex-alumnes que, si poden, no es deslliguen d’aquest esdeveniment musical, i hi acudeixen any rere any.
Enguany, com a novetat, hi va haver dues obres curioses. La primera “Ara l’amor me diu que es primavera», una obra d’en Biel Oliver per a soprano i orquestra amb lletra de Guillem d’Efak que va cantar lna Maria Rosselló; i l’altra, “ A serial Swing» del compositor Juan Giménez, obra per a bateria de jazz solista i grup instrumental que estava dedicada al professor de percussió del conservatori de Felanitx, Jaume Roig Martí, i que ell mateix estrenà. La resta d’obres van ser molt interessants tant pel seu llenguatge com per la seva qualitat musical.
Els compositors d’enguany han estat: Gemma Camps, José María Nuñez, Bartomeu Artigues, Laura Pons, José Mª Moreno, Juan Luis Escrivá, Jaume Rosselló i J. V. Franco, Mariano Rancich, i Pedro Abraham.
Enhorabona per tant als compositors -alguns dels quals hi foren presents als concerts- , als músics, al director del Conservatori Superior de Felanitx, Joan Oliver i com no, al mestre Josep Prohens per la gran tasca docent que du a terme des de la creació de l’orquestra.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.