Santoral, 11 de juliol

Sant Benet. Sant Pius I, papa (140-155) i màrtir. Santa Olga, reina.

Sant Benet de Núrsia, localitat italiana on va néixer cap a l’any 480, després de diverses experiències de solitud i comunitat, creà la Regla que fou l’origen de l’orde benedictí. Fundà la comunitat de Subiaco i la de Montecassino i col·laborà, amb el sorgiment de nous monestirs, a la configuració d’una nova Europa, hereva de la desfeta de l’imperi romà. La seva màxima era “Ora et labora”, resa i treballa. Patriarca dels monjos d’Occident, patró d’Europa (1964) i dels arxivers, bibliotecaris, i documentalistes. Abans de la reforma del santoral, la seva onomàstica  es celebrava el 21 de novembre.

Sant Benet. Frecs de Fra Angelico. Sant Marc. Florència.

https://ca.wikipedia.org/wik

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.