Celebrat l’homenatge de l’OCB Manacor a la figura del “Tenor Massanet”

El passat dimarts dia 26, a l’auditori del Conservatori de Manacor l’Obra Cultural Balear del municipi va retre homenatge a la figura del tenor amb la presentació de la reedició del llibre «Tenor Massanet, la veu de l’Àngel».
El president de l’OCB Manacor, Serafí Lliteres, començà el seu discurs de benvinguda dient que: «l’homenatjat va ser un dels artistes més il·lustres, que ha tengut aquesta ciutat. Així i tot la seva potent carrera musical no va ser prou motiu per rebre el reconeixement unànime de la societat manacorina».
Per l’homenatge comptaren amb la presència de na Margalida Álvarez-Ossorio Ferrer, mestra de mestres; acompanyada per n’Antoni Ferrer Vallespir, activista cultural incansable i sempre disposat; i dos músics, el tenor Antoni Lliteres que posà veu a l’homenatjat, acompanyat pel pianista Jesús López Blanco.
El treball fet per Margalida Álvarez-Ossorio Ferrer té com a base una biografia escrita el 1956 per Rafael Ferrer Massanet que mai fou publicada i que l’autora va revisar i reescriure.
Margalida, començà la seva presentació amb aquestes paraules: És un plaer per a mi el poder-vos donar a conèixer aquest avantpassat manacorí que forma part de la nostra història cultural, És la petita i aleshores gran història familiar, germà del nostre repadrí que a la segona mitat de segle XIX, va ser un dels tenors més grans de l’època, que per la dissort d’haver mort tot sol a Cuba i haver perdut la família el contacte amb el seu descendent directe, romania adormit, com un geni dins la profunditat de la memòria fins en el 2008, any del centenari de la seva mort, que es va publicar la primera edició del llibre i biografia seva, «La veu de l’Àngel».
Antoni Ferrer aportà dades i referències de Manacor que complementaven la biografia. Va ser una presentació molt especial, on la fantàstica veu del tenor Antoni Lliteres, acompanyat per la música de López Blanco, acabaren d’enramellar l’acte.
La família del tenor ha cedit els drets de la reedició del llibre «El tenor Massanet. La veu de l’Àngel» a l’OCB, el podreu comprar per un preu de 15€.
A la presentació hi va assistir el batle de Manacor, Miquel Oliver, i regidors que es segueren a la darrera fila per no restar protagonisme a l´homenatjat.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.