Torrentades

Segons el Diario de Mallorca del 26 de juliol, en paraules del meteoròleg Samuel Biener, les temperatures del mes d’agost seran més altes del que sol esser normal, amb valors, a la superfície de l’aigua del Mediterrani, que podrien superar els 30º. No cal recordar que els mesos de juny i juliol també han estat superiors als normals, batent, el juny, tots els rècords de calor d’ençà que es conserven dades.

La gota freda, actualment anomenada DANA (depressió aïllada a nivells alts), és més forta com més alta sigui la temperatura del mar o de la terra, ja que si arriba un front fred procedent del nord, el vapor d’aigua ascendeix ràpidament i l’amolla grans ruixats en espais reduïts i en poc temps.

Vist això i amb l’experiència que tenguérem a Sant Llorenç amb la torrentada de l’octubre de 2018, no seria hora de netejar els torrents de romeguers, canyes i rebrots d’arbres que hi puguin haver crescut?

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.